mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 138 m²
 • Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Avgift: 5 320 kr / mån inkl VA
 • Antal rum: 5
 • Våning: 2 av 2
 • Drift: 10 000 kr/år

Pris: 6 650 000 Kr Accepterat pris/ Bud

Tina Engström
Ansvarig mäklare

Tina Engström

Reg. Fastighetsmäklare
E-post: tina.engstrom@magnussonmakleri.se
Mobil: 0707-822005

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Allévägen 2A | Eknäs/ Saltsjö-Boo | Nacka

Unik familjevåning om fem rum och kök varav fyra sovrum. Underbara sällskapsytor där ljuset är framträdande och atmosfären andas 20-tal. Välskött fastighet med tomt om 2910 kvm. Egen stor terrass i sydväst. Mycket bra läge i området nära kommunikationer, förskolor och skolor. Båtplats kan ingå!

Välkommen till denna unika våning om fem rok som disponeras över 138 uppmätta kvm i ett mycket vackert 20-talshus i hjärtat av Eknäs. Denna villa som är uppförd 1929 har varsamt byggts om till fyra separata bostäder. Tre av dessa bostadsrätter ligger i den stora villan och den fjärde ligger i ett separat hus på tomten. Föreningen köpte fastigheten 2005 och äger även tomten som är 2910 kvm. Båtplats i närliggande marina kan ingå!

Detta boende präglas av en charm som är unik. Att bo i villa men ändå dela på ansvaret för tomten måste vara det optimala. Våningen är en 20-talsdröm men med många influenser från det förra sekelskiftet. Se bara på de vackra gamla spegeldörrarna som återses i de flesta rum. Här förtjusas man vidare av stora luftiga ytor med golv av stilfull fiskbensparkett samt både stora och många fönster som som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. De generösa sällskapsytorna sträcker sig från vardagsrummet med det stora burspråket över den ljusa hallen bort över köket och ut över en terrass om ca 15 kvm i bästa solläge. Mer privat ligger sovrumsavdelningen med master bedroom, som också har utgång till terrassen. Mot baksidan ligger två ytterligare sovrum samt badrum. Det finns även en gäst-WC. På det övre planet ligger tornrummet, som passar ypperligt för tonåringen eller varför inte som ateljé. Här finns en egen takterrass! Lägenheten är otroligt charmig och passar mycket bra för barnfamiljen med både små och stora barn. Men självklart även för paret som lämnar villan och fortfarande vill njuta av att ha en trädgård och lätt att parkera bilen. Det är gångavstånd till både förskola och skola. För pendlande ungdomar och vuxna till stan går bussen endast 50 meter från tomten och det tar drygt en kvart till Slussen. De fyra lägenheterna i föreningen har varsin uteplats. Gräsytorna tas om hand gemensamt.

Våningen disponeras enligt följande:

Vardagsrum med generös plats för soffgrupp och matsalsbord om så önskas. Vackert burspråk och ytterligare ett fönster. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade. Det finns möjlighet att installera braskamin. Rökkanaler finns kvar.

Kök i vinkel med gott om förvaring bakom luckor i vitt. Bänkskivor i granit med vitt facettslipat kakel ovanför. Vitvaror i rostfritt från Siemens. Fläkt och ugn är från kökets ombyggnation 2005. Resterande vitvaror från 2012-2014 och inköpta av nuvarande ägare. Stor matplats med plats för 6-8 personer. Utgång till våningens terrass i sydväst.

Master bedroom med garderober och utgång till terrassen. På golvet ligger heltäckningsmatta i beige och på väggarna sitter mönstrad tapet.

Sovrum två har ett fantastiskt vackert fönster och inbyggda garderober. Här finns plats för vuxensäng, skrivbord och annat möblemang. Väggar i mild nyans och fondvägg i mönstrad tapet.

Badrummet är helkaklat med inbyggt badkar och handfat i läcker Burlington-modell med kromade ben. Spotlights i taket för bra belysning. WC och handdukstork samt väggskåp för förvaring.

Sovrum tre med garderober, rymmer vuxensäng och skrivbord. Fungerar utmärkt som arbetsrum och gästrum förstås.

Gäst-WC med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Handfat i Burlington-modell med kromade ben.

Sovrum fyra uppe i tornet rymmer större vuxensäng, skrivbord och klädförvaring. på golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Trapp upp till utsiktsterrassen.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 9 kvm, i fristående byggnad på tomten.
Under trappan till övervåningen finns tvättmaskin och torktumlare.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: 2-plansvilla uppdelad i bostadsrätter
 • Byggnadsår: 1929
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Bergvärme
 • Fastighetsbeteckning: Eknäs 1:182
 • Andel i föreningen: 31 %
Driftkostnad
 • Uppvärmning: 10 000 Kr
 • Antal personer: 5 st
 • Totalt: 10 000 Kr
Ventilation
 • Ventilation: Självdrag
 • Besiktning av ventilation: OVK Godkänd
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2010-04-26
 • Energiförbrukning: 99 kwh/kvm (atemp) och år
Föreningens ekonomi
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
Övriga byggnader
 • Ytterligare ett hus på tomten med en br. Föreningen består totalt av fyra lägenheter.
Närservice

Till Björknäs centrum är det endast 500 meter och där finns ICA, apotek, postombud, frisör, restaurang, zooaffär mm. Till Orminge centrum tar det fem minuter med bil. Det pågår just nu en uppfräschning av centrumet. Där finns 28 butiker. Bl a Coop, Willys, systembolaget, Lindex och Kicks. Här finns också en av Stockholms största Friskis och Svettis-anläggningar. Över Skurubron mot stan hittar man gärna till Nacka Forum som har det mesta för de flesta.

Kommunikationer

Kommunikationerna är otroligt bra. Endast 50 meter från tomten finns buss 442 och 414 som går till Slussen på 15 minuter.

Närområdet

Underbart grönskande område med blandad villabebyggelse på stora tomter. Nära havet samt både Kocktorpssjön och Bagarsjön på nära håll. Skola och förskola ligger på endast 300 resp 700 meter från bostaden. Skolor i området är Björknäs skola, Johannes Petri skola, Boo Gårds skola, samt Myrsjöskolan. För mer info gå in på www.nacka.se.

Parkering

På tomten finns parkering för alla i föreningen och även gästande bilar ryms bra. Det går också att ställa sig på gatan utanför.

Intresseanmälan

Karta
Instagram