mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 67 m²
 • Areakälla: föreningens information
 • Avgift: 3 846 kr / mån värme, vatten, bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för internet och tv tillkommer om 229 kr/månad.
 • lägenhetsnummer: 9
 • Antal rum: 2
 • Våning: 1 av 2
 • Drift: 7 848 kr/år

Pris: 2 475 000 Kr eller högstbjudande

Elinor Johansson
Ansvarig mäklare

Elinor Johansson

Fastighetsmäklare
E-post: elinor@magnussonmakleri.se
Mobil: 0703-29 13 28

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Stilsäker och charmig två på Hospitalstorget!

Varmt välkomna till Hospitalstorget 3, en plats med en gedigen historia då huset byggdes på 1700-talet. Väl i huset så möts du av en mycket välrenoverad och elegant lägenhet som andas stil och charm. Detta hem är en större tvåa om 67 kvadratmetrar med en härlig social yta då det moderna köket med ljusa släta luckor kombinerat med en stenskiva har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns det gott om plats för både en större soffgrupp och en matgrupp. Det gamla kassaskåpet vid matplatsen finns bevarat samt att det finns ett inbyggt skåp över för glas och porslin. Sovrummet är ljust och harmoniskt med bra förvaring och badrummet har bekvämligheterna med både golvvärme och en egen kombinerad tvättmaskin. Föreningen har en innergård med uteplats till föreningens medlemmar, parkeringsplatser och tvättstuga.

Det centrala läget är helt fantastiskt om du vill ha nära till restauranger, butiker, kultur och nöjen. Goda kommunikationer finns nära samt att du på kort avstånd har Trädgårdsföreningen och Stångåns fina promenadstråk.

Välkomna på visning!

HALL
Välkomnande och ljus entré som har plats för avhängning och möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. I hallen finns även ett extra utrymme till förvaring.

KÖK
Mycket stilfullt kök som andas exklusivitet. Köket har släta luckor i en vacker ljusgrå nyans kombinerat med en stenskiva. Vitvarorna består av en delad kyl/frys, ugn, integrerad diskmaskin, spishäll och fläkt. Köket har bra arbetsytor och rummet är öppet mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för både köksbord och vardagsrumsmöblemang. Vackra detaljer som ett inbyggs skåp gör att man får fram den vackra charmen.
Väggarna är ljusa och golvet är av ljus parkett.

SOVRUM
Elegant sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt annat möblemang. Det finns en bra och praktisk garderobsvägg. Rummet är ljust och luftigt och vetter in mot gården. I sovrummet finns även en klädkammare.

BADRUM
Badrum med stilsäkra materialval och skön golvvärme. Det finns en dusch, toalett, handfat, spegel samt en kombinerad tvättmaskin.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1700-tal
 • Fastighetsbeteckning: Linköping Elddonet 12
 • Andel i föreningen: 1,812 %
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 1 236 840 Kr
Driftkostnad / År
 • El: 3 600 Kr
 • Försäkring: 1 500 Kr
 • Övrigt: 2 748 Kr
 • Antal personer: 1 st
 • Totalt: 7 848 Kr
 • Kommentar: Driftkostnaden är uppskattad och kommer att variera för en köpare. Övrigt avser ett kollektivt handlat tillägg via föreningen för internet och tv om 229kr/månaden.
Energideklaration
 • Energideklaration: Ej utförd
Om föreningen Brf Elddonet 12
 • Bostadsrättsföreningen Elddonet 12 äger fastigheten Elddonet 12 i Linköping. Adresserna till föreningens hus är Nygatan 36, 38 och 40, Hospitalstorget 3 och Apotekaregatan 3. Nygatan 36 samt Hospitalstorget 3 med byggår 1800-tal, Nygatan 40 och Apotekaregatan 12 med byggår 1940-tal samt Nygatan 38 med byggår 1972.

  GEMENSAMHETSUTRYMMEN
  I föreningen finns en trevlig innergård med uteplats, det finns även cykelrum och återvinningsrum.
  Tvättstugor finns på Nygatan 38 och 40.
  Förråd till varje lägenhet finns i källare eller på vinden.

  TV/BREDBAND
  Föreningen är kollektivt anslutna till Telias tjänster för tv, ip-telefoni och bredband. För varje lägenhet tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 229 kronor/ månad.

  PARKERING
  Det finns 26 parkeringsplatser till föreningens medlemmar, separat kö. Kostnad 800 kronor/månad.

  RENOVERINGAR
  2017 Ommålning av fönster utvändigt
  2018 Byte av hissar
  2018-2019 Stambyte
  2018-2019 Injustering ventilation
  2018-2019 värmecentral kontrollerad
  2018-2019 Ny el i föreningens hus fram till lägenhetscentralen
  Framöver planeras att uppgradera innergården.
  I framtiden, ca 5-10 år, planeras relining på Nygatan 38.

  ÖVRIGT
  Varje medlem tecknar en egen hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg.
  En råvind planeras att säljas.
  https://brf-elddonet12.bostadsratterna.se/om-foreningen
Föreningens ekonomi
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
Närområdet

Mitt i centrala Linköping har du nära till ett fullt utbud av flertalet matbutiker, vimlet på stora torgets uteserveringar som går att njuta av sommartid samt flertalet restauranger året om och mysiga caféer. Butiker och gallerior finns för den som är shoppingsugen. Linköpings stadsbibliotek ligger vacker beläget vid Slottsparken och Domkyrkan. Det finns gott om grönområden i centrala Linköping så som Trädgårdsföreningen med lekpark för de mindre, café och trädgårdshandel och även den populära promenaden kring Stångån med vacker natur och caféer längs vägen. Universitetssjukhuset och Linköpings universitet är centralt belägna och man kan enkelt promenera, cykla eller ta bussen dit. Resecentrum erbjuder goda kommunikationsmöjligheter. Stadsbussar över stan, pendeltåg, fjärrbussterminal och nationella avgångar med tåg. Det finns ett rikt kulturliv, flertalet välbesökta muséer, teatrar, Gamla Linköping och SAAB Arena på kort avstånd för sportevenemang men även konserter och nöjen. Välkomna till Linköping och en stad du enkelt kan trivas i

Intresseanmälan

Instagram