mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 69 m²
 • Avgift: 4 329 kr / mån inklusive vatten, uppvärmning, bostadsrättstillägg, bredband och TV. Individuell mätning för el tillkommer, föreningen har ett kollektivt elavtal.
 • lägenhetsnummer: 69
 • Antal rum: 3
 • Våning: 4 av 4
 • Hiss: Ja. Hiss från entréplan till vindsplanet.
 • Drift: 4 850 kr/år

Pris: 2 150 000 Kr eller högstbjudande

Elinor Johansson
Ansvarig mäklare

Elinor Johansson

Fastighetsmäklare
E-post: elinor@magnussonmakleri.se
Mobil: 0703-29 13 28

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Ljus och trivsam vindstrea!

Varmt välkommen till Alvastragatan 4 C, en charmig vindslägenhet med snedtak och fönster i flera väderstreck. Här bor du med lugnt läge, högst upp i huset med endast denna lägenhet på samma våningsplan. Bostaden erbjuder stora, ljusa ytor med ett generöst ljusinsläpp från flertalet takfönster. Bostadens väldisponerade kvadratmeter fördelas på ett stort vardagsrum med parkettgolv, öppen planlösning mot matplats och det stilsäkra köket, 2-3 sovrum samt badrum med tvättmaskin. Ett av rummen har en industrivägg och det gör att du har fler möjligheter för det rummet. Det finns gott om förvaring i garderober, kattvinden samt källarförrådet. I huset finns det hiss från markplan hela vägan upp till vindsplanet. Det är en mycket välskött förening med god ekonomi och låga avgifter. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. I föreningen har man god gemenskap med tillgång till tvättstuga, cykelförråd, bastu, hobbyrum, övernattningsrum, träningsrum och en samlingslokal.

Välkommen på visning!

Du tar dig smidigt upp till lägenheten via hiss från entréplan.

ENTRÉ
Hall med ett härligt ljus och gott om avhängning i garderoberna. Det är en vacker kolmårdsmarmor i entrén som sedan går över till parkett.

KÖK
Kök med släta luckor i en härlig grön färg. Detaljerna är svarta och utrustningen består av en integrarad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Det finns gott om plats för matbord.

VARDAGSRUM
Rymligt rum med gott om plats för soffgrupp då det är en öppen planlösning mot köket. Det finns även en industrivägg som gör att du får ett extra rum.

SOVRUM
Sovrum med målade väggar i en vacker blå nyans samt en fiskbensparkett. Gott om förvaring i garderober samt i en liten kattvind.

SOVRUM
Rymligt rum i anslutning till vardagsrummet. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna är målade.

BADRUM
Badrum med ljus våtrumsmatta och våtrumstapet. WC, handfat, duschhörna samt tvättmaskin.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1947 renoverades 1989.
 • Andel i föreningen: 0,55663 %
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 342 797 Kr
Driftkostnad / År
 • El: 3 600 Kr
 • Försäkring: 1 250 Kr
 • Antal personer: 2 st
 • Totalt: 4 850 Kr
 • Kommentar: Driftkostnaden kommer att variera för en köpare efter faktisk förbrukning.
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Energiförbrukning: 97 kwh/kvm (atemp) och år
 • Energiklass: D
Om föreningen HSB Fortet
 • HSB Fortet i Linköping bildades år 1987 och äger fastigheterna Fortet 2 och Fyrskeppet 1. Här bor du i Valla/Gottfridsberg, nära till citykärnan, universitetet, fritids- och skogsområden samt Gamla Linköping. Här bor du även i närheten av Vallaplan, med en närbutik, pizzeria och Cirkle K med servicestation.

  Föreningen har en del gemensamhetslokaler och ytor som får nyttjas av boende i föreningen. Dessa är samlingslokal, gym/träningslokal, grovtvättstuga, boulebana, bastu, övernattningsrum med kök och hobbylokal. I övernattningsrummet finns två sängplatser och hyrs av medlemmar mot en avgiften per tillfälle/dygn.

  BREDBAND
  Föreningens lägenheter är kollektivt anslutna till tv via Tele 2 och bredband via Telenor, ingår i avgiften.

  PARKERING
  40 st garageplatser. Går att hyra för 320-350kr/ mån. Separat längre kö.
  Parkering går att hyra för 180kr/mån. Separat kö.
  Boendeparkering finns i området och tecknas via kommunen.

  RENOVERINGAR
  1988-90, större renovering i samband med att föreningen bildades. VA- ledningar samt elstammar bytta. Installationer av hissar, ombyggnad av entréer och trapphus. Vindslägenheter byggdes till.
  90-tal, garage, carportar och återvinningshus.
  2015, nytt låssystem.
  2015, individuell mätning av hushållsel
  2016, renovering av eldstäder
  2017, installation av solceller
  2018, vatten och värmepumpar renoverades
  2022, byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och målning av trapphus.
  2022, installation av postboxar.
  2022, nya markbehållare för hushållsavfall.

  ÖVRIGT
  Individuell mätning av hushållsel. Avräkning sker på förbrukningen av hushållsel månadsvis.
  Försäkring tecknas individuellt.

  HSB
  Föreningen kräver även individuellt medlemskap hos HSB
  https://blimedlem.hsb.se/
Föreningens ekonomi
 • Överlåtelseavgift: 1 313 Kr
 • Pantsättningsavgift: 525 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
Närområdet

Gottfridsberg är ett mycket omtyckt område med närhet både till centrum och till universitetet. Kombinationen av närhet till Vallaskogarnas härliga natur, Gamla Linköping och samtidigt citykärnans puls bara några minuter bort gör detta område väldigt attraktivt. Promenadavstånd eller bekvämt cykelavstånd till universitetet. Här finns dessutom gott om närservice i form av bland annat mataffär, bensinmack, flertalet restauranger, apotek och vårdcentral. Från Gottfridsberg tar du dig på bara 5 minuter med buss in till Resecentrum. Gott om cykelvägar både till universitet och till centrum.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram