mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Boarea: 314 m²
 • Biarea: 82 m²
 • Areakälla: taxeringsinformation
 • Tomtarea: 1 930 m²

Pris: 65 000 000 Kr

Mikael Magnusson
Ansvarig mäklare

Mikael Magnusson

Reg. Fastighetsmäklare
E-post: mikael@magnussonmakleri.se
Mobil: 0708-40 00 37

Jennie Bruneheim
Extra kontaktperson

Jennie Bruneheim

Reg. Fastighetsmäklare
E-post: jennie@magnussonmakleri.se
Mobil: 073-4234456

Långängsvägen 40 | Stocksund | Danderyd

Med ett unikt strandläge i söder, invid havet i Stocksund, ligger denna totalrenoverade villa från 1909. Redan vid entrén möts man av känslan att det här är något helt utöver det vanliga. Här skymtar man den prunkande trädgården med blomstrande Magnoliaträd, blommor, specialbeställda stolpar i ljus Vätögranit och utsikt ned mot det glittrande havet. Här bor du med direkt närhet till vattnet och med sol från morgon till kväll.

Denna makalösa villa ligger på en stor och mycket privat, insynsskyddad, grönskande hörntomt om hela 1930 kvm. Huset och hela tomten har genomgått en varsam mycket smakfull renovering som har planerats in i minsta detalj. Trivsel och helhetskänslan har beaktats oavsett var i huset eller trädgården man befinner sig och samtliga rum i huset har magnifik sjöutsikt.

Detta är en fastighet och en villa helt i en klass för sig, bättre än så här blir det inte, och måste upplevas på plats.

För att se en film på denna fantastiska fastighet, kopiera länken nedan.

ENTRÉPLAN
Via vackra dubbla tidstypiska dörrar når man den välkomnande hallen med klinker på golv, rymliga garderober, platsbyggd sittbänk och ingång till gästwc.

Sällskapsrum
Hallen öppnar upp mot ett generöst sällskapsrum med specialinstallerad öppen spis i Carraramarmor samt stora fönsterpartier som vetter ut mot havet. Stora, fina spröjsade fönster i två väderstreck som ger ett vackert ljusinsläpp och rymd till det vackra rummet. Oljad ekparkett med vattenburen golvvärme. Dubbla dörrar leder ut till den härliga terrassen som har vindskydd i glas, som kan dras upp och ned, vid behov. Här finns även en trappa ned till den grönskande tomten. Fina elementskydd i original och ljusa väggar. Intill sällskapsrummet finns ett platsbyggt bibliotek med smakfulla bokhyllor i massiv ek.

Kök
Vidare leds man in mot det platsbyggda, väldisponerade köket från Kvänum. Även här finns en fin stämningsfull öppen spis. Samtliga vitvaror i det trivsamma köket är av märket Miele. Takfläkt från Fjärråskupan. Fönster åt tre håll och ytterligare en utgång ned mot husets framsida mot havet. Framför den öppna spisen finns en matsalsdel för många gäster.

KÄLLARPLAN
Från köket leder en trappa ned till den inredda källaren. Här finns vinkällare, tvättstuga, relaxavdelning med bastu, plats för gym, dusch och separat wc. Från bastun ser man den även här specialbyggda öppna spisen. På källarplan finns både el- och vattenburen golvvärme. Källaren är även utrustad med pansarfönster.

ÖVRE PLAN
Från en vacker trappa i hallen når man husets andra plan. Här finns ett allrum med öppen spis och utgång till en generös balkong med fantastisk utsikt över tomten och över havet. Här finns en öppen spis och stora fina fönster.

Master bedroom
Rymligt och rofyllt master bedroom med kakelugn och balkong. Stor inredd walk-in-closet samt ett stort separat badrum med bastu, badkar, dusch och dubbla handfat. I anslutning till master bedroom finns även en extra tvättstuga som även kan disponeras om till walk-in-closet eller barnrum.

VINDSPLAN
På vindsplan finns två bra sovrum/arbetsrum, badrum samt ett rymligt allrum. Vackra golv och många fina takfönster med sagolik utsikt över havet.

Fakta
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Tak: Tegel
 • Byggnadsår: 1909 Ombyggt 1940
 • Fasad: Trä & puts
 • Fönster: 2-glas, fasta lamellglas i markplan (okrossbara)
 • Stomme: Trä & tegel
 • Grundläggning: Betongplatta & krypgrund
 • Uppvärmning: Bergvärme, IVT bergvärme med 2 borrhål och extra ackumulator tankar
 • Vatten: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
 • Tomtareal: 1930 m²
 • Taxeringskod: 220
 • Taxeringsvärde: 18 600 000 Kr
 • Pantbrev: 1 800 000 Kr
 • Fastighetsbeteckning: Norrängen 6
Ventilation
 • Ventilation: Självdrag
Energideklaration
 • Energideklaration: Ej utförd
Tomt
 • Sagolik trädgård som har planerats in i minsta detalj av arkitekt Carl Frisk och Ulriksdals slottsträdgårdar. Här finns en vacker rofylld lund, stora gräsytor och stenläggningar som bjuder in till generösa platser för umgänge. Ljussättningen i trädgården är även den planerad in i detalj och utfördes av Seydon ljusdesign. Samtliga planteringar har för växten beräknad bevattning och vattenspridare för gräsytorna.
Övrigt
 • Huset har totalrenoverats med start våren 2008. Den otroligt omfattande renoveringen tog ca 2 år. Under renoveringen har allt rivits ut och endast stommen sparades. Detta innebär att man i källarplan installerade en ny elektrisk och vattenburen golvvärme samt en ny IVT bergvärmeanläggning installerades. All el är omdragen och en ny el-central med avancerade funktioner monterades.

  Relaxavdelningen i källarplan är arkitektritad och helt platsbyggd, likaså vinkällaren och den rymliga tvättstugan. I entréplan är alla golvbjälklag förstärkta och ny vattenburen golvvärme har monterats. På entréplan har alla golvbjälklag blivit förstärkta, ny vattenburen golvvärme har monterats och en avancerad ljud- och bildinstallation från BO som är länkad i hela huset installerades.

  Alla rökkananaler mm tätades om, en ny öppen spis byggdes i vardagsrum med en fjärrstyrd rökgasfläkt på taket. Alla golv är massiv ek samt platsbyggd bokhylla av ek. Samtliga trappor byttes till nya trappor i massiv ek. På övre plan gjorde man ny vattenburen golvvärme i hela planet med tillägg av elektrisk golvvärme i badrum och bastu. En ny tvättstuga installerades. Alla golv på detta plan är nåtade ektiljor. Vindsplan fick nya vitlaserade furugolv, nya radiatorer och ett nytt badrum. Två nya takfönster monterades, vinden tilläggsisolerades och ett nytt golv monterades.

  Golvvärme är installerat i källarplan, entréplan, övre plan samt badrum på vindsplan. Golvvärmen är vattenburen med el som tillskott i alla badrum. Tv-anslutning finns via parabol. Internet via ADSL. Platsbyggt larmsystem med 5 kameror kopplat till Rapid Larm.
Närservice

Stocksunds torg erbjuder service såsom välsorterad ICA-butik, restaurang, vårdcentral och bibliotek. I närbelägna Mörby Centrum finns restauranger, butiker, läkare, tandläkare och träningsanläggning bl.a.
Flertalet omtyckta skolor och förskolor ligger inom kort avstånd såsom den uppskattade Långängsskolan.

Kommunikationer

Här är det promenadavstånd till Stocksunds torg och buss som går direkt till Mörby Centrum och Danderyds sjukhus, därifrån går tunnelbana in till Stockholms C. Från Stocksunds station går Roslagsbanans Näsbyparkslinje och från Mörby station övriga Roslagsbanetåg.

Närområdet

Läget i Stocksund är lugnt, centralt och sjönära. Härlig omgivning med fantastiska promenadstråk längs Värtan. Både klipp- och strandbad finns alldeles i närheten och på vintern kan man åka långfärdskridskor. Cedergrenska tornet har en fin park och Stocksunds IP är en populär samlingsplats för barnfamiljer där det bl.a.spelas fotboll, hockey och åks skridskor.

Stocksunds torg erbjuder service såsom välsorterad ICA-butik, restaurang, vårdcentral och bibliotek. I närbelägna Mörby Centrum finns restauranger, butiker, läkare, tandläkare och träningsanläggning b.la. Även Täby Centrum finns nära med ett oändligt utbud.
Flertalet omtyckta skolor och förskolor ligger inom kort avstånd såsom den uppskattade Långängsskolan.

Parkering

På gårdsplanen finns ett garage samt ett förråd som är utrustat med vardera luftvärmepumpar. Garaget har fjärrstyrd port. Två uttag för motorvärme i garaget. Entrégrinden är elektrisk med fjärrkontroller.

Övrigt

Entrégrinden är elektrisk med fjärrkontroller.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Karta
Länkar
Instagram