mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 62 m²
 • Areakälla: föreningens information
 • Avgift: 3 878 kr / mån Ink värme, vatten, kabel-tv och bredband (250/250 mbit/s)
 • lägenhetsnummer: 12
 • Antal rum: 3
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Ja
 • Drift: 5 040 kr/år

Pris: 3 500 000 Kr utgångspris

Annica Appelö
Ansvarig mäklare

Annica Appelö

Fastighetsmäklare
E-post: annica@magnussonmakleri.se
Mobil: 0768-01 40 60

Välkommen på visning!

 • Välkomna, anmäl er gärna!
  2022-10-09 - 13:00-13:30
  Lägg till i kalendern 2022-10-09 13:00 2022-10-09 13:30 Europe/Stockholm Visning: Grimvägen 1 https://www.magnussonmakleri.se/objekt/obj13040_1943181272/ Grimvägen 1 | Djursholm | Danderyd YYYY-MM-DD

Kvadratsmart 3:a med balkong i solid förening med närhet till havet!

En ljus och luftig trea som upplevs betydligt större än vad antalet kvadratmetrar anger. Det är en sobert renoverad bostad med alla rätt så här går det utmärkt att flytta rätt in och börja trivas. Mysig balkong, en vacker ekparkett, välgjorda ytskikt, fina listverk, vackra fönsterbrädor i marmor, lyxig heltäckningsmatta i det största sovrummet. Listan kan göras lång! Vidare erbjuds ett stilfullt kök från Marbodal med vitvaror med hög kvalitet, generöst badrum i smakfull design med kombinerad tvätt & torktumlare. Mycket goda förvaringsmöjligheter via inbyggda garderober och en walk-in closet.

Ett stenkast från lägenheten (bokstavligt talat) finns Djursholms vackra natur och havet för ett svalkande dopp, ovärderligt för den som uppskattar att vara ute i naturen och röra på sig. All tänkbar närservice finns på Djursholms torg samt riktigt bra restauranger med både trevlig personal och mycket god mat! För den morgonpigga finns uppskattade Gateau. Fastigheten Nr 1 på Grimvägen omges av en solig och välskött trädgård som medlemmarna nyttjar gemensamt. Bostadsrättsföreningen och dess hängivna styrelse tar mycket väl hand om sitt hus, och därtill är ekonomin mycket god. Sist men inte minst finns två separata förråd tillhörande bostaden.

Hjärtligt välkommen på visning!

Hall
Det välvårdade trapphuset som genomsyras av tidstypiska detaljer skvallrar om hur välskött fastigheten är. Välkomna in till dessa ljuvliga 62 kvadrat. Den välplanerade hallen tar oss till bostadens rum, med köket rakt fram och vardagsrum till vänster och badrum och walk-in closet till höger. Hallen är luftig och här finns plats för avhängning via fina väggmonterade hallmöbler samt en garderob med spegel.

Vardagsrummet
Den vackra vitlaserade ekparketten tar vid efter den fina hallgolvet i klinker och löper vidare in i vardagsrummet och ger rummet en fin inramning tillsammans med fina listverk. Takhöjden är generös och skapar rymd och ljus tillsammans med fina fönsterpartier. Den djupa fönsterbänken i marmor förlänger och förstärker ljusinsläppet och utanför gör sig grönskan påmind. Här finner vi utgången till den mysiga balkongen. Väggarna är målade i en behagligt ljusgrå ton från Jotun, sommarsnö. Vardagsrum och hall avgränsas med downlights inbyggda i snygg takbalk.

Sovrum 1
Från vardagsrummet når vi sovrummet som är precis lagom stort. Det är ett ombonat och vackert rum, med djup fönsterbänk i marmor och en ljus heltäckningsmatta pryder golvet (under finns ekparkett). Här finns också goda förvaringsmöjligheter i form av en rymlig platsbyggd garderob. Väggarna är målade i en grå ton, washed linnen från Jotun som matchar vardagsrummet men som ger en än mer ombonad känsla. Dekorativt elementskydd under fönstret.

Sovrum 2
Detta sovrum är perfekt i storlek. Sovrummet är idag möblerat med en 90 cm säng men rymmer likaväl en större säng om så önskas. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är målade i en ljus kulör. Rummet har ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. En inbyggd garderobslösning i väggen ger plats åt kläder.

Kök
Det stilfulla och väl tilltagna köket har färgen soft white och en vacker och äkta marmorskiva från bror Törner som arbetsbänk samt ovansittande mosaikkakel som stänkskydd. Köket erbjuder goda ytor för arbete, preppning och matlagning. De höga överskåpen sväljer och döljer alla köksattiraljer man gärna stökar undan. Två höga fönster fyller rummet med ett härligt ljus. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Smeg, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro samt diskmaskin och fläkt, alla från Bosch. På golvet ligger ett rutigt klinker, väggarna är vita.

Badrum
Det rymliga badrummet, som nås från hallen, är ett fint hantverk med smakfulla materialval (stambytt 2021.) Väggar och golv är klädda i beigetonat marmorerat kakel med underliggande justerbar golvvärme. Badrummet är utrustat med en rejäl duschhörna med vikbara glasdörrar och takdusch och duschmunstycke, kombinerad tvättmaskin & torktumlare, vägghängd WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp med belysning och dimbara spotlights.

Walk-in closet
En mycket rymlig walk-in closet med en fin sisalmatta. Här finns både väggmonterad förvaringslösning samt garderobsdel.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1958
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Bergvärme
 • Andel i föreningen: 0,69519 %
 • Andel av årsavgift: 0,82817 %
Driftkostnad / År
 • El: 3 240 Kr
 • Försäkring: 1 800 Kr
 • Antal personer: 3 st
 • Totalt: 5 040 Kr
 • Kommentar: Försäkringskostnad kan variera pga försäkringens omfattning
Ventilation
 • Ventilation: Självdrag
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2019-05-19
 • Energiklass: E
Om föreningen Brf Grim Park
 • Bostadsrättsföreningen Grim Park ligger med ett ypperligt läge i natursköna Djursholm. Bostadsrättsförening bildades 2003/2004 och består av 8 hus byggda på 1950-talet (en fjärde våning upprättades 1991). 132 lägenheter varav f.n. ca 10 st upplåts som hyresrätt. Det finns 11 lokaler varav 1 används som gymlokal, 1 för trädgårdsverksamhet och 9 lokaler som används till förråd. Trevliga park- och grönområden med uteplatser och utemöbler finns till för medlemmar.

  För mer information vänligen besök hemsidan:
  http://www.grimpark.se/
Parkering
 • Föreningen har 22 garageplatser och 94 parkeringsplatser. Garage 462-840 kr/mån (beroende på storlek). Det finns även 14 gästparkeringsplatser. Det finns parkering (med eller utan el) och garage att hyra. För närvarande är det kö till garage och till p-plats med el. Avgift per månad: Parkering utan el: 150 kr Parkering med el: 250 kr Parkering med el för elbil: 375kr Garage: 462 kr – 840 kr (beroende på garagets storlek)
Tv och bredband
 • Bredband och tv leveraras av Bredbandsbolaget och ingår i avgiften.
Renoveringar
 • 2022 Dränering runt samtliga huskroppar
  2020/2021 Stambyte genomförs
  2020/2021 OVK utförds i samband med stambyte
  2020/2021Hiss renoveras i hus med adress Grimvägen 1
  2017- Tillbyggnad balkonger vid takvåningar (våningsplan 3)
  2016- OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utförd
  2015- Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 8
  2014- Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 4
  2013- Installation av bredband (100/100 mbit/s) till samtliga lägenheter
  2012- Tätning av samtliga fönster och ytterdörrar
  2012- Renovering av takvåningars frånluftsfläktar
  2011- Byte uppvärmningssystem från olja till bergvärme.
  2011- Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 3
  2011- Föreningens tillfartsvägar omasfalterade
  2010- Nya el-centraler installerad
  2007 - Relining stammar Grimvägen 1, 4, 5, 6, 8, 10 & 1
  1997- Stambyte Grimvägen
  1991- Takvåningar (våningsplan 3) Färdigställda

  Kommande renoveringar
  2021 - 2022 ytskiktsrenovering av trapphus (om det behövs efter stambytet)
  2022 servicearbeten för taken
  2024 spolning av köksstammarna, utförs vart fjärde år
  2025 översyn av samtliga fönster och byte av tätlister
Föreningens ekonomi
 • Överlåtelseavgift: 1 208 Kr
 • Pantsättningsavgift: 483 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Ja
 • Tillåter föreningen delat ägande: ja, 10% minsta andel
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Föreningen äger marken
Övriga byggnader
 • Två förråd finns tillhörande lägenheten, gemensam tvättstuga i nr 3,4,6 och 12.
Närservice

Djursholms Torg erbjuder riktigt bra restauranger, livsmedelsbutik, apotek, klädaffärer och mycket mer. I Mörby Centrum och Täby Centrum är utbudet oändligt med både service och shopping.

Kommunikationer

Bara fem minuter till Roslagsbanan som tar dig till Östra på ca 14 minuter. Buss som ansluter till tunnelbanan i Mörby Centrum precis nedanför på Danderydsvägen.

Närområdet

Ett drömläge i Djursholm med närhet till allt. Här är det nära till den populära Altorpsskogen med eljusslinga och ett flertal löp- och skidspår. Djursholms IP och Djursholms tennisklubb, två anläggningar av hög klass, finns också i nära anslutning. För ett dopp tar man antingen en promenad till Ösbysjön eller till Stora Värtan. Ett antal skolor ligger i närheten, exempelvis den populära och Vasaskolan (0-6), den efterfrågande Samskolan (7-9), Danderyds Gymnasium och Viktor Rydbergs Gymnasium. På bekvämt promenadavstånd ligger också Djursholms Torg med trevligt utbud av restauranger och butiker med en småstadskänsla som många uppskattar.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram