mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Boarea: 314 m²
 • Biarea: 102 m²
 • Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Tomtarea: 2 195 m²
 • Antal rum: 9
 • Drift: 55 514 kr/år

Pris: 38 000 000 Kr

Mikael Magnusson
Ansvarig mäklare

Mikael Magnusson

Fastighetsmäklare
E-post: mikael@magnussonmakleri.se
Mobil: 0708-400037

Linn Frölin
Extra kontaktperson

Linn Frölin

Fastighetsmäklare
E-post: linn@magnussonmakleri.se
Mobil: 0704-828415

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Villa med en totalyta om 416 kvm, pool i soligt läge, exklusivt totalrenoverat med skogen som granne

Varmt välkommen till Utgårdavägen 8. I ett högt och fritt läge finner ni en ljuvlig villa med en totalyta om 416 kvm fördelat på tre plan och belägen på mycket attraktiv adress i Djursholm i anrika Svalnäs. I lugna och stillsamma kvarter ligger denna ombyggda 60-talsdröm med genomgående hög standard och vattenburen värme i hela huset. Villan disponerar stora sociala ytor, rymligt kök och vardagsrum, fem sovrum varav ett Master bedroom en-suite med utgång till en härlig terrass, rymlig walk-in-closet samt separat exklusivt badrum. Spa-avdelning med bastu, dusch och badkar. Stora fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp samt tre fungerande öppna spisar. Flertalet uteplatser för den kräsne där man kan dricka sitt frukostkaffe och njuta av kvällsdrinken i solen på den soldränkta uteplatsen i syd/väst-läge. Lättskött, barnvänlig och plan tomt om 2195 kvm som är helt privat och insynsskyddad. Vacker pool och jacuzzi adderar det där lilla extra för uteplatsen. Nybyggt poolhus bidrar till husets exklusiva intryck. Dubbelgarage och plats för flertalet bilar på uppfarten. Huset vetter på baksidan direkt mot skogen som ramar in villan på ett fint sätt. På Utgårdavägen finner ni ett boende med bästa tänkbara läge i Djursholm. Privat, ostört med skogen intill och det lilla ljudet man hör är trevligt fågelkvitter. Promenadavstånd till golfbanan, löpspår i Altorp, vattnet och Roslagsbanan. Varmt välkommen till denna Djursholmsvilla i absoluta toppskick som inte lämnar någon oberörd.

ENTRÉPLAN
Trevligt ljust plan med stora sociala ytor. Rymliga rum och fantastiskt ljusinsläpp.

Hall
Rymlig välkomnande hall med bra förvaring och avhängning. Platsbyggda garderober med vita skåpsluckor som optimerar förvaringsmöjligheterna. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Mörkgrå heltäckningsmatta och vit kulör och mönstrad tapet klär väggarna.

Badrum
Praktisk gäst-wc med vägghängd toalett, handfat med kommod och dusch. Väggskåp och lådor i mörk kulör. Handdukstork. Klinker och kakel i sandfärgad kulör. Golvvärme el, som komplement till vattenburen värme.

Lounge
Trevlig social del framför den gemytliga öppna spisen. Perfekt utrymme för fördrinken innan en trevlig middag. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Direkt access ut till den ljuvliga uteplatsen i syd/väst-läge. Ekparkett och vita väggar.

Master suite
Rymlig svit med både sovrum, klädkammare och badrum. Plats för en stor säng och ett mindre möbelarrangemang. Från sovrummet nås en generös walk-in-closet med fantastisk förvaring och mycket bra avhängning. Mönstrad tapet och ekparkettgolv. Privat badrum med dubbla handfat och kommod. Dusch och vägghängd wc. Handdukstork och högskåp i mörk kulör. Sandfärgat klinker och kakel klär väggarna. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och direkt access ut till den ljuvliga terrassen från både badrum och klädkammare.

Kök
Rymligt kök från Ballingslöv med fantastiska arbetsytor och bra med förvaring. Köksö med bänkskiva i mörkgrå kompositsten. Vita skåpsluckor och genomgående vitvaror från Siemens och fläkt från Thermex. Vinkyl från Avintage. Matplats för ett flertal personer. Ekparkettgolv och vita väggar. Direkt access ut till härliga terrassen i insynsskyddat läge med utsikt över poolen.

Matsal
Plats för ett tiotal personer. Access till både kök, uteplats och vardagsrum. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med plats för ett stort möbelarrangemang. Trevlig öppen spis adderar det där lilla extra till rummets karaktär. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ekparkettgolv och mönstrad strukturtapet i brunt klär ena väggen.

Sovrum/arbetsrum
Trevligt rum med plats för en stor säng, förvaring och skrivbord. Bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ekparkettgolv och ljusgrå väggar.

ÖVRE PLAN
Vacker ektrappa med infälld led-belysning vid vägg leder dig upp till det mer privata våningsplanet.

WC
Trevlig wc med vägghängd toalett och handfat. Sandfärgat klinker och kakel. Golvvärme el, som komplement till vattenburen värme.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för en stor säng och skrivbord. Inbyggd garderob med skjutdörrar optimerar förvaringsmöjligheterna. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ekparkettgolv och ljusgrå väggar med en mönstrad fondvägg.

Övre vardagsrum
Generöst övre vardagsrum med plats för ett stort möbelarrangemang. Platsbyggd kontorshörna med bra arbetsljus och utsikt över den trevliga skogen. Öppen spis som adderar det där lilla extra. Inbyggda garderober och möjlighet till förvaring i två generösa kattvindar. Ekparkettgolv, mönstrad tapet och vita väggar.

Sovrum
Plats för en stor säng, skrivbord och möbler längs vägg. Ekparkettgolv och mörkblå kulör klär väggarna.

Sovrum
Plats för en stor säng, skrivbord och möbler längs vägg. Ekparkett och blå kulör klär väggarna.

Badrum
Generöst badrum med dubbla handfat och luckor i mörkbrunt, vägghängd wc, handdukstork och dusch. Sandfärgat klinker och kakel. (Golvvärme el)

KÄLLARPLAN
En trappa leder dig ner till det exklusiva källarplanet med spa-avdelning och access ut till poolen och den magiska uteplatsen.

Groventré
Praktisk groventré med bra förvaring och avhängning. Mörkt klinkergolv och vita väggar. Access till generöst dubbelgarage och förråd.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Även ett generöst torkskåp från Electrolux. Rostfri diskho med tillhörande bänkskiva i vit laminat. Mycket bra förvaringsutrymmen med pannrum och matkällare. Mosaik i skiftande brunt och vita skåpsluckor. Brunt klinkergolv.

Spa-avdelning
Mycket generös spa-avdelning med bastu som har plats för ett flertal personer. Wc, handfat, inbyggt badkar och även dusch. Plats för en mindre sittgrupp. Diskho och vinkyl med bänkskiva i rostfritt stål. Skåp i vitt. Access ut till en magisk uteplats med ljuvlig kvällssol. Brunt klinkergolv och sandfärgat kakel.

Pool-hus
Påkostat pool-hus som går utmärkt att hyra ut eller använda som gästrum. Pentry och sovloft. Det finns även plats för ett möbelarrangemang och skrivbord. Fantastiskt ljusflöde. Grått klinkergolv och sandfärgad kulör klär väggarna. Eget badrum med wc, dusch, handdukstork och handfat i vitt. Grått klinkergolv och grått kakel.

Garage
Dubbelgarage med motordriven fjärrstyrd port. Utrymme för två bilar och diverse verktyg och fritidsaktiviteter. Grått betonggolv och vita väggar. Även utrymme till extra förvaring för t ex cyklar.

Uteplats
Helt insynsskyddad uteplats, granne med skogen, med pool och jacuzzi i privat läge. Poolen värms upp via luftvärmepump. Teknikrum till poolen finns i källaren. Automatisk justering av klor.

Fiber finns
Larm finns
Elbilsladdare
Genomgående högtalarsystem (ej i arbetsrum)

Renoveringsåtgärder Utgårdavägen 8, 2012-2014

Ny isolering i golvbjälklag
Ny vattenburen värme, reglercentral i pannrum som styrs av utetemperatur. Rumsregleringar i varje rum är frånkopplade.
Nya ekparkettgolv
Nya 3-glas fönster
Ny entre med entrétak
Nya glasdörrar, dörrar
Tilläggsisolering insida fasad
Omputsning fasad
Nya rumsbildningar med nya tätskikt (osb+gips)
Nya innertak i gips med infällda armaturer
Nya badrum, toaletter med nytt ytskikt (kakel och klinker) samt nytt porslin
Nya elinstallationer, både kablar och belysning
Sonos högtalare infällda i innertak
Ny elcentral
Ny centraldammsugare
Nya garderober
Ny tvättmaskin, torkskåp
Ny bergvärmepump
Nya fläktaggregat, 2 st (en på vind, en i källare)
Nya ventilationsdon
Nya braskaminer, 3 st
Tilläggsisolering vind
Nytt kök med nya vitvaror
Nya gångar och trappa i skiffersten
Ny större terrass utanför kök

Fakta
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Byggnadstyp: 2,5-plansvilla i souterräng
 • Tak: Betongpannor
 • Byggnadsår: 1960 Ombyggt 2013
 • Fasad: Puts
 • Fönster: 3-glas energiglas
 • Stomme: Lättbetong
 • Grundläggning: Platta på mark, uppmurat med berg i dagen
 • Bjälklag: Betong
 • Utv. Plåtarbete: Målad plåt
 • Uppvärmning: Bergvärme, FTX och kaminer
 • Vatten: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
 • Tomtareal: 2195 m²
 • Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde: 16 400 000 Kr
 • Pantbrev: 12 750 000 Kr
 • Fastighetsbeteckning: Örvandel 1
 • Servitut, GA, Samfälligheter: Avtalsservitut Ledning Mm Last: Avtalsservitut Ledning Mm, 01-IM4-59/9404.1
Driftkostnad / År
 • Vatten / Avlopp: 12 000 Kr
 • Renhållning: 3 000 Kr
 • Försäkring: 28 514 Kr
 • Övrigt: 12 000 Kr
 • Antal personer: 4 st
 • Totalt: 55 514 Kr
 • Kommentar: Övrig kostnad inkluderar larm och fiber. Kostnad för el tillkommer (ca 46.200 kWh/år).
Elförbrukning:
 • Elförbrukning: 46 223 kWh/år
 • Nätbolag: E-on
 • Elleverantör: God El
Ventilation
 • Ventilation: Mek. till- och frånluft med värmeväxlare (FTX)
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2023-06-26
 • Energiklass: E
Övrigt
 • Huset genomgick en totalrenovering 2012
  Uteplatsen genomgick en totalrenovering 2021
  Vänligen se separat renoveringslista.
Övriga byggnader
 • - Pool-hus om 19 kvm.
Närservice

Djursholms Torg erbjuder fem bra restauranger, livsmedelsbutik, apotek, klädaffärer och mycket mer. I Mörby Centrum och Täby Centrum är utbudet oändligt.

Kommunikationer

Promenadavstånd till Roslagsbanan som tar dig in till Stockholms Östra på 12 minuter. Även promenadavstånd till buss.

Närområdet

Ett drömläge i Djursholm med närhet till allt. Här är det nära till den populära Altorpsskogen med eljusslinga och ett flertal löp- och skidspår. Djursholms golfklubb och Djursholms tennisklubb, är två anläggningar av hög klass som också finns i nära anslutning.

Vidare ligger flera skolor i närheten, exempelvis den populära och Vasaskolan (0-6), den efterfrågande Samskolan (7-9), Danderyds Gymnasium och Viktor Rydbergs Gymnasium. På bekvämt cykelavstånd avstånd ligger också Djursholms Torg med trevligt utbud av restauranger och butiker med en småstadskänsla som många uppskattar.

Parkering

Dubbelgarage och plats för flertalet bilar på uppfarten.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Instagram