mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Kommande objekt

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 111 m²
 • Areakälla: Föreningens information
 • Avgift: 6 119 kr / mån Ink, värme, vatten/varmvatten, bredband, kabel-TV och förråd.
 • lägenhetsnummer: D951
 • Antal rum: 4
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Ja
 • Drift: 500 kr/år

Pris: 7 800 000 Kr

Ulrika Källström
Ansvarig mäklare

Ulrika Källström

Fastighetsmäklare
E-post: ulrika.kallstrom@magnussonmakleri.se
Mobil: 0767-606866

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Drömboende med ett magiskt läge och strålande sjöutsikt

Ett drömboende som många har väntat på finns nu äntligen till salu i trevliga Hägernäs Strand. Här bor du med ett fantastiskt läge och med ett högt fritt läge samt strålande sjöutsikt.

Bostaden är unik med sitt utmärkta läge utan insyn och med stora fönsterpartier mot Stora Värtan och över den grönskande innergården vilket både ger en magisk utsikt men också ett härligt ljusinsläpp. Här kan du sitta och njuta på den inglasade balkongen med sol från tidig morgon till kväll. Förutom den stora balkongen finns även en mindre med utgång från ett av sovrummen där du kan få de sista solstrålarna av kvällssolen.

Idag är lägenheten planerad som en stor trea och det är en öppen planlösning mellan tv-rummet/sovrummet och vardagsrummet, men med enkla medel kan den göras om till en fyra igen med tre sovrum.
Köket är stort och rymligt och här får man plats med ett större middagssällskap. Köket avgränsas mot vardagsrummet med en bardisk som blir perfekt för vardagshänget eller som ståbord för hemmakontoret.

Lägenheten har två helkaklade badrum och är inredda med klassiskt mörkgrå klinkergolv och vitkaklade väggar. I det större badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare samt badrumsskåp.
Lägenheten har också gott om förvaring i flera klädkammare, garderober samt ett källarförråd som ingår i avgiften.

Föreningen disponerar både parkeringsplatser och carport med elstolpar. Ev. kan varmgarage hyras av grannföreningen.
Brf Sjöflyget 1 har en god ekonomi och har amorterat av mycket genom åren då ränteläget varit lågt. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftshöjningar.

I det vackra Hägernäs Strand finns flera bryggor, badstränder, restauranger och vandringsstråk. Många boende tar gärna badrocken ned till någon av bryggorna för ett morgon-/kvällsdopp och för den båtintresserade finns båtar för uthyrning.
Rönningesjön som ligger någon kilometer bort har promenadstig efter vattenlinjen (ca 6 km runt sjön) och även här finns flera trevliga badplatser. Vid Rönninge by finns också en trevlig 4H-gård med olika djur samt ponnyridning. Voffelstugan är också ett populärt ställe vid Rönninge by liksom korvgrillningen vid ladorna.

Trevliga Hägernäs Strand är ett svårslaget boende för livsnjutaren med närhet till det mesta. Området ligger i ett unikt naturområde vid vattnet och här dröjer man sig gärna kvar.

Varmt välkommen till en unik lägenhet med bedårande utsikt över Stora Värtan där du kan följa årstidernas olika skiftningar.

För mer information om lägenheten, kontakta mäklaren Ulrika Källström 076-760 6866, ulrika.kallstrom@magnussonmakleri.se

HALL
Rymlig hall med ett härligt ljus och direkt inblick mot vardagsrummet och de stora fönstren som vetter mot vattnet. Gott om plats för ytterkläder och bra med förvaring i klädkammare och garderob.

SOVRUM
Ljust och rofyllt sovrum med en stor klädkammare.

BADRUM
Helkaklat badrum med golvvärme. Duschplats med glasvägg, toalett, handdukstork, handfatskommod och spegel ovanför. Tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk ovan. Väggfasta skåp ovan arbetsbänk.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum med utgång till balkong med sol tidig morgon och sen kväll.

BADRUM
Helkaklat badrum med golvvärme. Duschplats med glasvägg, toalett, handfat med spegelskåp ovanför.

VARDAGSRUM
Ett underbart ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den vackra innergården och ut över vattnet. Här blir man lätt stående samtidigt som vyn är magisk. Här ryms både soffa och matplats eller flera sittgrupper. Den delvis öppna planlösning med bardisk mot köket skapar en härlig atmosfär.
Vardagsrummet kan enkelt delas av om man önskar ytterligare ett sovrum.

KÖK
Rymligt och ljust kök med stor matplats som rymmer ett större sällskap. Även härifrån har man en magisk utsikt över vattnet samtidigt som ljuset kommer in från två väderstreck. Kök från Marbodal har gott om förvaring och arbetsytor. Kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Alla vitvaror från Bosch 2009 (mikron fungerar ej).

BALKONG
En ljuvlig balkong om ca 15 kvm som sträcker sig runt huset med sol från tidig morgon till ca kl. 19. Tack vare att balkongen är inglasad kan man nyttja den större delen av året och den blir som ett härligt extra rum. Vill man öppna upp går det att skjuta bort glaspartierna. Trätrall på golvet.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Byggnadsår: 2007-2009
 • Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft
 • Fastighetsbeteckning: Hangaren 6
 • Andel i föreningen: 2,462 %
 • Andel av årsavgift: 2,46 %
Driftkostnad / År
 • El: 500 Kr
 • Totalt: 500 Kr
Ventilation
 • Ventilation: Frånluft med återvinning
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2021-03-18
 • Energiförbrukning: 95 kwh/kvm (atemp) och år
 • Energiklass: D
Om föreningen Brf Sjöflyget 1
 • Brf Sjöflyget 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

  Föreningen köpte fastigheten 2007 (äger marken).
Parkering
 • Föreningen disponerar 71 parkeringsplatser varav 28 i carport med motorvärmare. Kostnaden för parkeringsplats är 300 kr/månad och för carport 633kr/ månad. föreningen har 12st laddplatser varav 4st i carport och 9st vanliga uteplatser, till dessa tillkommer den 250 kr/månaden samt den el man förbrukar. Förnärvaranade så finns det en ledig plats i carport samt 3st lediga uteplatser, 2022-05-19.
Tv och bredband
 • Föreningen har ett gemensamt gruppavtal med Telia. Bredband med 100 Mbit/s, fast telefoni till alla lägenheter och 22 digitala tv-kanaler (Tv-paket Lagom). Dessutom ingår en trådlös router och en tv-box per lägenhet vilka båda ägs av föreningen.
Renoveringar
 • Föreningen har under 2020 tagit fram en underhållsplan, för mer information se årsredovisningen.
  Det pågår en diskussion med JM (byggherren) om när och hur fasaderna behöver åtgärdas vilket beräknas ske ca 2025.

  Utförda renoveringar/underhåll:
  2021 Energideklaration
  2021 Installation av laddstolpar
  2020 Installation av laddstolpar
Föreningens ekonomi
 • För närvarande finns det inga planer på att ändra avgiften, 2022-05-19
 • Överlåtelseavgift: 1 208 Kr
 • Pantsättningsavgift: 483 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Ja
Närservice

Restauranger såsom Umami och Restaurang Pont ligger ett stenkast bort med trevligt läge invid Värtan. Hägernäs Strand erbjuder också butiker, hårsalong samt stenugnsbageri.

I Hägernäs finns även ett stort utbud av förskolor och skolor, t.ex. Flottiljens Förskola för de lite mindre och Hägernässkolan för årskurs 1-6.

För den idrottsintresserade finns sporthall, fotbollsplaner, ishall, tennishall, vandringsleder och motionsspår i närheten.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med Roslagsbanan från station Hägernäs till Universitetet och Östra station utan byten. Buss 604 till Täby Centrum/Mörby Centrum har busshållplats direkt utanför kvarteret, och vid hållplatsen Flygsvängen/McDonalds går motorvägsbuss 629 till T-banan/Mörby Centrum. Alternativt går buss 612 från Hägernäs station eller Buss 617 från Pilotvägen i Hägernäs Strand. Två stora köpcentrum – Arninge och Täby Centrum – nås lätt med bil eller buss.

Närområdet

Hägernäs Strand är ett naturskönt och rofyllt område som präglas av det vattennära läget intill Värtan. Längs området sträcker sig en vacker sju kilometer lång strandpromenad som startar i naturskön miljö i norra delen av Hägernäs Strand, där Rönningebäcken rinner ut i Värtan, och Sjöflygklubben har klubbstuga, brygga och flygplan. Väljer man att gå promenaden söderut finns många fina rekreationsplatser i naturlig miljö eller i anlagd parkmark.
Läget i Hägernäs Strand är mycket tilltalande. Det finns rikliga gröna parkytor med fina stenläggningar, vackra planteringar och lockande lekplatser med bra bänkar. Hägernäsbadet är har lekplats för barn och beachvolleybollplan för den som vill. Vill du ut på sjön finns båtar att hyra av båtklubben, som du kan bli medlem i. Det finns också restaurerade och nya bryggor längs hela Hägernäs Strand, från vilka man under sommaren lätt kan ta sig en simtur eller fiska.

Övrigt

Hägernässkolan, ÅK F-5, Fristående, Pilotvägen 1:
Hägernässkolan är en fristående grundskola. Skolan är en av sex stycken enheter som ingår i Täby Friskola. Hägernässkolan består av mindre enheter som ger möjlighet till god kontakt mellan lärare och elev. Skolan lägger extra mycket fokus på svenska och matematik.

Flottlinjens Skola, ÅK F-3, Fristående, Flygflottlinjens kanslihus:
Flottlinjens skola är en fristående grundskola. Skolan ligger i direkt anslutning till Flottlinjens Förskola med närhet till natur, lekpark och strand. Placerad i gamla flygflottlinjens kanslihus vid Hägernäs Strand, här finner man vacker utsikt över Stora Värtan. Undervisningen sker i nyrenoverade lokaler. Skolan lägger mycket fokus på musik samt använder datorer som en självklar del av undervisningen.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram