mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Kommande objekt

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 70 m²
 • Avgift: 2 444 kr / mån I avgiften ingår vatten och värme. Obligatoriskt tillägg för TV/bredband ingår (265 kr)
 • lägenhetsnummer: 09570
 • Antal rum: 3
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Ja
Ulrica Carlsson
Ansvarig mäklare

Ulrica Carlsson

Fastighetsmäklare
E-post: ulricacarlsson@magnussonmakleri.se
Mobil: 0706-362267

Magisk lägenhet med välbevarade detaljer i kombination med modern renovering.

Välkommen till denna underbara sekelskifteslägenhet i populära Vasastan där tidsenliga detaljer kombinerats med en varsam, stilren renovering för att skapa en bostad som imponerar på alla sätt. Den generösa takhöjden, speglade dörrar med glaspartier samt de klassiska färg- och materialvalen ger en känsla av tidlös elegans och skapar en inbjudande, avslappnad atmosfär. Balkong mot den grönskande innergården samt fungerande kakelugn bidrar ytterligare till trivseln. Det platsbyggda köket är en perfekt blandning av funktionalitet och stil. Här finns moderna apparater, generöst med arbetsytor och gott om förvaring. Även platsbyggda garderober och bokhylla ger dig maximalt förvaringsutrymme utan att kompromissa med designen. Det här är helt enkelt lägenheten för den som kräver det lilla extra av sitt boende vad gäller stil, charm och finess. Välkommen hem.

HALL
Välkomnande entréhall med plankgolv samt väggar i en stilren grå ton. Platsbyggda garderober erbjuder fina avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen finns ytterligare två garderober/ klädkammare för ytterligare förvaring.

KÖK
Det platsbyggda köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Trägolv, ljusa väggar samt arbetsbänkar i slitstark, tålig kvartskomposit. Matplats för flertalet personer vid trevligt fönsterparti och den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger extra rymd och luftighet, perfekt för middagar i goda vänners lag. Den maskinella utrustningen består av: häll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd kyl och frys i fullhöjd. I köket finns även inbyggd tvättmaskin/ torktumlare. Resterande maskinella utrustning är i klassiskt rostfritt utförande, stilrent och snyggt.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen skapar ett naturligt flöde mellan kök och vardagsrum vilket gör detta till det perfekta utrymmet för socialt umgänge och familjeliv. Oavsett om du gillar att bjuda in vänner för en middag eller koppla av med din favoritbok så är detta det perfekta rummet. Gott om plats för soffgrupp och TV- möbel och ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna är väldigt bra. Platsbyggd bokhylla samt fungerande kakelugn ger rummet extra charm och karaktär.

SOVRUM
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt arbetshörna om man så önskar. Vackert vitlaserat trägolv samt målade väggar i en ljus varm ton. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp och det finns fina förvaringsmöjligheter i garderober med överskåp.

SOVRUM
Mindre sovrum som passar perfekt som såväl barnrum som arbetsrum. Garderob erbjuder förvaringsmöjligheter och dubbeldörrar ut till balkongen ger ett fint ljusinsläpp. Ljust trägolv och väggar i en varm rosa ton. Båda sovrummen ligger med ett lugnt läge mot den grönskande innergården.

BADRUM
Helkaklat badrum i sobra toner med mosaikinslag som bryter av på ett stilfullt sätt. Duschplats, WC, handfat i kommod samt skåp med spegel och belysning. Vidare finns spotlights i taket och extra hyllplan för förvaring.

BALKONG
Stig ut på balkongen och njut av frisk luft och en trevlig utsikt över den grönskande innergården, ett perfekt stället att njuta av en kopp kaffe på morgonen eller en avkopplande stund på kvällen.

FÖRRÅD
Källarförråd till lägenheten finns i port 14F

I föreningens dokumentation är detta klassat som en 2:a men disponeras som en 3:a.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadsår: 1910
 • Andel i föreningen: 2,0418 %
Ventilation
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2020-06-15
 • Energiklass: F
Om föreningen Brf Valkyrian 9
 • Brf Valkyrian 9. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
  Föreningen köpte fastigheten 2001 (äger marken).

  I föreningen finns en trevlig gård som med utemöbler, grill, cykelställ samt växter.
  Det finns även ytterligare en innergård med en boulebana. Vidare finns ett hobbyrum med möjlighet att måla och t ex valla skidor samt ett barnvagnsrum med direkt ingång från gatan. Modern tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum. För bokning av gård och tvättstuga använder föreningen appen Boappa.

  För mer info besök gärna föreningens hemsida: www.brfvalkyrian9.se
Parkering
 • I området råder boendeparkering. För mer info se www.stockholm.se.
Tv och bredband
 • Föreningen är ansluten till Internet (upp till 100 mbit/s) och TV (TiVo) från Comhem, ingår i avgiften.
Renoveringar
 • 2023 - Ny hiss i trapphus B.
  2022 – Relining av samtliga avloppsstammar
  2022 – OVK genomförd med anmärkningar
  2022 – Balkong byggd i D-uppgången.
  2022 – Reparation av fläktar i gårdshuset.
  2020 – Energideklaration framtagen.
  2020 – Rengöring av trapphus D och E.
  2020 – Torktumlare inköpt
  2019- Målning (dammbindning) av källarkorridorer utförd.
  2019 – Stammar har spolats och filmats.
  2019 – Tvättstugan: reparation av torktumlare utförd.
  2019 – Hobbyrummet har renoverats och inretts med ny utrustning.
  2019 – Målning källargångarna
  2018 – Ytterdörrarnas kapades i nederkant och försågs med borst, så att det inte skall fastna grus under och därmed bli lättare att stänga.
  2017 – Installation av värmekabel i häng och stuprännor
  2016 – Genomfört obligatorisk ventilationskontroll, OVK godkänd.
  2016 – Byte av entrédörr till gården. Målning av entrédörr mot gatan.
  2016 – Eluttag till elcyklar i källare.
  2016 – Ommålning saloondörrar till samtliga trapphus.
  2015 – 2016 Ombyggnation av fem stycken takterrasser på gathus.
  2015 – Ommålning av samtliga fönster.
  2014 – Totalrenovering av gårdar.
  2014 – Nytt soprum.
  2014 – Spolning av stammar – god kondition.
  2014 – Hissarna renoveras.
  2011 – Månadsavgifterna sänktes med ytterligare 10%
  2010 – Månadsavgifterna sänktes med 10%
  2010 – Byggnation av 3st vindslägenheter i gårdshuset.
  2009 – Stamspolning
  2008 – Nya tvättmaskiner och modernisering av tvättstuga.
  2008 – Ny undercentral för fjärrvärme
  2007 – Plåttaket målats
  2007 – Dörrar målats
  2007 – Fönster målats
  2007 – Tvättstugan + torkrummets väggar målas om.
  2006 – Fasadrenovering av gårdshus
  2006 – Kompletterande balkongbygge
  2001 – Byggnation av fyra vindslägenheter i gathuset
Föreningens ekonomi
 • Inga planerade avgiftshöjsningar. Hyran gick upp med 10 % från den 1 januari 2023 och föreningen ser inte att de ska behöva höja igen.
 • Överlåtelseavgift: 1 313 Kr
 • Pantsättningsavgift: 525 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja, med minst 10%.
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Ja
Kommunikationer

Direkt närhet till tunnelbana, bussar samt pendeltåg. Vänligen se www.sl.se

Närområdet

Trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, butiker och caféer. Nära Odenplan och med bekvämt promenadstånd till city samt till Hagaparkens och Brunnsviken härliga ströv- och naturområden. Bra kommunikationer med tunnelbana såväl som flertalet innerstadsbussar och pendeltåg.

Parkering

Externa garage finns i området. I övrigt tillämpas boendeparkering. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram