mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Kommande objekt

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 81 m²
 • Areakälla: Föreningens information
 • Avgift: 4 882 kr / mån I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och förråd. El debiteras enligt förbrukning.
 • lägenhetsnummer: 40
 • Antal rum: 3
 • Våning: 1 av 3
 • Drift: 8 200 kr/år

Pris: 3 300 000 Kr Accepterat pris

Ulrica Carlsson
Ansvarig mäklare

Ulrica Carlsson

Fastighetsmäklare
E-post: ulricacarlsson@magnussonmakleri.se
Mobil: 0706-362267

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Optimal 3:a med stilrena färg- och materialval samt en helt fantastisk känsla.

Accepterat pris. Varmt välkomna till denna fina 3:a med klassiska, stilrena färg- och materialval och en härlig känsla. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två bra sovrum gör det här till en lägenhet att trivas i. Köket har en i det närmaste bistrokänsla och det fräscha badrummet är extra rymligt vilket bidrar ytterligare till trivseln. Dubbelbalkongen nås både genom kök och vardagsrum och är vänd mot grönområde där man njuter av eftermiddagssolen. Det här är helt enkelt lägenheten för dig som kräver det lilla extra av ditt boende. Välkommen hem!

HALL
Välkomnande entréhall med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Vackert trägolv och väggar i en gråbeige ton.

KÖK
Ljust kök med en i det närmaste bistrokänsla, snyggt och stilrent. Bra matplats för flertalet personer vid fönsterparti, en matplats som i dag används som en loungeplats, väldigt inbjudande och trevligt. Gott om förvaringsplats i skåp och lådor samt bra arbetsytor av trä. Vackert trägolv, ljusa väggar samt vitt kakel ovanför arbetsbänkarna. Den maskinella utrustningen består av: Häll, fläkt, varmluftsugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp samt matsalsbord. Mellan kök och vardagsrum är det en öppen planlösning, perfekt för tillställningar i goda vänners lag. Stora fönsterpartier samt utgång till balkongen ger ett bra ljusinsläpp. Trägolv samt målade väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum med vackert trägolv och målade väggar i en varm ton. Gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober och ett fint ljusinsläpp genom stora fönsterpartier.

SOVRUM
Även det andra sovrummet har en bra storlek och fint ljusinsläpp. Här finns också garderober som erbjuder fina förvaringsmöjligheter. Trägolv samt väggar i en varm ton.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel samt snyggt mönstrat klinkergolv i sobra toner, mycket snyggt och stilrent. Stor duschplats, vägghängd WC, stort handfat i kommod samt spegel. Under den praktiska arbetsbänken finns tvättmaskin samt skåp för extra förvaringsplats. Vidare finns behaglig golvvärme samt spotlights i taket.

BALKONG
Dubbelbalkong som nås från både kök och vardagsrum- Här njuter du av utsikten mot grönområde samt eftermiddagssolen.

FÖRRÅD
Källarförråd hör till lägenheten.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1960
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Andel i föreningen: 0,13698 %
Driftkostnad / År
 • El: 5 200 Kr
 • Försäkring: 3 000 Kr
 • Antal personer: 2 st
 • Totalt: 8 200 Kr
 • Kommentar: I angiven driftskostnad för 2 personer (2 vuxna) ingår hushållsel ca 5 200 kr/år samt hemförsäkring ca 3 000 kr/ år.
Ventilation
 • Ventilation: Frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2019-11-04
 • Energiklass: E
Om föreningen Hsb Brf Venus I Täby
 • FÖRENINGEN
  Brf Venus består av ett 4 våningars låghus (Meteorvägen 2-64) och ett 11 våningars höghus (Kometvägen 1-23). Föreningen består av totalt 704 välplanerade bostadsrätter i varierande storlek från tvåor till femrummare samt ett antal lokaler, som hyrs ut till olika företag och föreningar. Husen byggdes 1964.
  Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av hushållsel.
Parkering
 • Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. 540 kr/mån

  Parkeringsplats med elstolpe. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 250 kr/mån

  Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 150 kr/mån

  Möjlighet till laddstolpe för ytterligare 250 kr/månaden. Ytterligare kostnad om 1,48 kr/kwh tillkommer ovan den kostnaden.
Tv och bredband
 • Telenor levererar både tv och bredband.
Renoveringar
 • Kommande renoveringar/underhåll:
  För närvarande håller man på att byta ut putsen på insidan av huset på Meteorvägen men port 56 är klar. Styrelsen har utsett en balkonggrupp som arbetar för fullt med projektet och bygglovsansökan. Avtal med Dipart Entreprenad AB skrevs i maj 2020 med produktionstid på 20 månader.

  UNDERHÅLL/RENOVERINGAR

  2009-2011: Stamrenovering genom relining.
  2010: Isolering med lösull på vinden Meteorv, byte galvade kallvattenrör.
  2011: Asfaltering av trottoarerna och ombyggnad av Galaxen till fritidscenter.
  2011-2012: Renovering av undercentralerna.
  2012: Balkongrenoveringar.
  2014: Renovering till 3-glasfönster gjordes

  2016:
  Troaxburar Kometvägen
  Nya tätskikt golv i fläktrum
  Renovering av undercentraler
  Byte av radiatorventiler Kometvägen + OVK
  Ny belysning källare och gård
  Höjd/ökad hastighet på bredband
  Nya möbler i Grindtorpssalen
  Utbyggnad av parkeringen Meteorvägen
  Nya bommar vid infarterna
  Byte entréer Meteorvägen
  Omdragning ventilation tvättstugor

  2017:
  Troax-burar till källarförråd Meteorvägen
  Renovering av garagen på Meteorvägen
  Byte av radiatorventiler Meteorvägen samt injustering
  Nödljus vind
  Nya LED-armaturer trapphus, garage, kulvertar och vind samt i Galaxen.

  2018:
  Renovering av gymmet
  Renovering av skyddsrum
  Renoverade parkeringsplatser
  Renovering av stenad gångväg i trädgården

  2019:
  Automatdoserade tvättmaskiner

  2020:
  Stamspolning
  Ny bollplan på innergården

  Genomförda renoveringar 2021:
  Hissrenovering

  2022:
  IMD - individuell mätning och debitering
  Föreningen håller på att byta ut hissarna på Kometvägen, detta beräknas vara klart vid årsskiftet.
Föreningens ekonomi
 • Föreningen har genomfört en avgiftshöjning om 5% i januari 2023. Inga ytterligare höjningar är diskuterade.
 • Överlåtelseavgift: 1 838 Kr
 • Pantsättningsavgift: 789 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja, minsta andelsantal 10 %.
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Ja
Kommunikationer

Täby Centrum samt Roslags-Näsby station erbjuder otroligt bra kommunikationer där såväl bussar som Roslagsbanan tar dig till Stockholm eller till närliggande kommuner. Med buss tar du dig även enkelt till Danderyd/Mörby där tunnelbanan börjar.

Närområdet

Detta är en attraktiv del av Täby Kommun med närhet till naturområden, men kanske framförallt attraktivt för dess otroligt centrala läge. Utmärkande för området är dess närhet till Täby Centrum samt de mycket goda kommunikationerna. Med Roslagsbanan når man stan på ca 20 minuter från Täby Centrum och Roslags-Näsby Station. Även bra bussförbindelser till tunnelbana i Danderyd finns i rusningstid och nattetid. Täby Centrum erbjuder en härlig blandning av butiker och ett stort utbud av restauranger och caféer. Dessutom finns service i form av livsmedelsbutiker, apotek, kemtvätt och Systembolaget. I Täby Centrum tillgång till biograf samt andra tjänster som bank, post och husläkarmottagning. För den träningsintresserade finns ett flertal stora gymkedjor i centrum med stort träningsutbud. Dessutom finns Tibble Simhall som erbjuder såväl simträning, simskola som bad för fritidsmotionärer. Ett annat trevligt alternativ är Arninge Centrum som erbjuder ett stort affärsutbud, hit tar man sig enkelt med buss eller bil. Även Roslags-Näsby erbjuder ett litet men trevligt centrum. Det finns flera bra förskolor och skolor med olika inriktning och pedagogik.

Övrigt

Byängskolan, ÅK F-9:
Byängsskolan är en fristående grundskola. Skolan har ett flertal olika profilval b.l.a. matematik, idrott, media, kultur, musik, slöjd, engelska m.fl. Byängsskolan består även av en särskola där det finns tre klasser med ett flertal lärare och pedagoger/elevassistenter. Skolan har närhet till naturen samt goda kommunikationer till Täby såväl som övriga närliggande kommuner då skolan är mycket centralt belägen.

Näsbydalskolan, ÅK 6-9, Kommunal, Östra Banvägen 90:
Näsbydalsskolan är en kommunal grundskola med centralt läge. Skolan erbjuder Täbys musikklasser för ÅK 6-9. Skolan är belägen med närhet till Täby Centrum samt Roslags Näsby station, vilket underlättar för tågkommunikation till stan såväl som övriga kommuner. Näsbydalskolan erbjuder tre olika inriktning; bild, teknik samt naturvetenskap.

Ytterbyskolan, ÅK F-5, Kommunal, Ytterby skolgränd 6:
Ytterbyskolan är en kommunal grundskola med centralt läge. Skolan erbjuder Täby musikklasser för ÅK 4-5. Skolan är belägen med anslutning till Roslags Näsby station vilket gör det mycket enkelt att ta sig med tåg till skolan såväl från stan som från andra kommuner.

Attundaskolan, Åk 6-9 + resurs, Kommunal, Stationsvägen 13:
Attundaskolan är en resursskolan för max 12 elever i åk 6-9. Skolan erbjuder ett nära samarbete med föräldrar, regelbundna familjesamtal, miljöterapi, ART-undervisning, individuella samtal och små undervisningsgrupper.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram