mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 97 m²
 • Areakälla: föreningens information
 • Avgift: 4 806 kr / mån Inkl. värme, kallvatten och förråd. Obligatoriskt tillägg för tv och bredband om 260 kr/mån tillkommer samt kostnad för förbrukat varmvatten. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten. Fr o m 1/1 2024 höjs avgiften till 6 106 kr/mån.
 • lägenhetsnummer: 1103
 • Antal rum: 3
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Ja
 • Drift: 1 001 kr/år

Pris: 6 750 000 Kr

Ulrika Källström
Ansvarig mäklare

Ulrika Källström

Fastighetsmäklare
E-post: ulrika.kallstrom@magnussonmakleri.se
Mobil: 0767-606866

Välkommen på visning!

 • 2023-12-21
  Vänligen kontakta mäklaren för visningstid.

Med naturskönt läge och sjöutsikt över Stora Värtan

Äntligen finns en 3/4:a till salu på Sjövillegränd 8 i vackra Hägernäs Strand. Lägenheten ligger med ett högt och privat läge mot vackert skogsparti och är idag planerad som en trea, men med enkla medel går den att göra om till en fyra (se alternativ planlösning).
Två balkonger finns varav den i syd/väst är inglasad och på hela 16 kvm och med fin utsikt över Stora Värtan. Härifrån kan man följa årstidernas olika skiftningar med både en fantastisk färgpalett och dramatik över vattnet. På den rymliga balkongen får man plats med både en matgrupp, grill och en loungegrupp. Den mindre balkongen ligger i öst med morgonsol och även här har man sjöutsikt över Stora Värtan.

Lägenheten är ljus året om då den har fönster i tre väderstreck. Vardagsrum och kök ligger i en öppen planlösning med olika möjligheter för möblering. Praktiskt och lättarbetat U-format kök med rostfria vitvaror. Rymligt och ljust vardagsrum som är så pass stort att det är delbart för ytterligare ett sovrum.

De två sovrummen ligger avskilt i andra änden av lägenheten varav det ena med utgång till balkong. Här finns också ett rymligt badrum med golvvärme, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. I hallen ligger praktiskt grått klinkergolv och här finns också en gästtoalett.
Lägenheten har vidare gott om förvaringsmöjligheter med både klädkammare, garderober samt ett förråd om ca fyra kvadratmeter på entréplan. Parkettgolven är nyligen slipade och oljade vilket ger en sober och exklusiv känsla åt lägenheten.

Brf Strandkanten är ett litet område med ett av de kanske mest exklusiva lägena i den södra delen av Hägernäs Strand. Husens småskalighet och läge precis vid vattnet erbjuder en unik miljö, storslagen utsikt och samtidigt enskildhet.
Brf Strandkanten är en förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och låg belåningsgrad med tanke på att föreningen är nybildad 2011. Belåningsgrad per kvadratmeter är 8 312 kr (2022).

Hägernäs Strand är en attraktiv och modern del av Täby nära till kommunikationer, natur och hav. Här finns badstrand, beachvolleyboll, utegym, lekpark och vidsträckta grönområden nära inpå husknuten. Många boende tar gärna badrocken ned till någon av bryggorna eller stranden för ett morgon-/kvällsdopp och för den som vill njuta lite mer av livet på sjön finns båtar, kajaker och supar (paddelbräda) att hyra vid stranden.

I det vackra Hägernäs Strand finns flera bryggor, badstränder, restauranger och vandringsstråk. och för den båtintresserade finns båtar för uthyrning. Är du intresserad av en egen båtplats finns Viggbyholms marina i närheten.
Rönningesjön som ligger någon kilometer bort har en promenadstig efter vattenlinjen (ca 6 km runt sjön) och även här finns flera trevliga badplatser. Vid Rönninge by finns också en trevlig 4H-gård med olika djur samt ponnyridning. Våffelstugan är också ett populärt ställe vid Rönninge by liksom korvgrillningen vid ladorna.

Trevliga Hägernäs Strand är ett svårslaget boende för livsnjutaren med närhet till det mesta. Området ligger i ett unikt naturområde vid vattnet och här dröjer man sig gärna kvar.

Varmt välkommen till en mycket trivsam lägenhet med härlig utsikt över Stora Värtan.

För mer information om Brf Strandkanten i Täby se: www.brfstrandkanten.se

För mer information om lägenheten, kontakta mäklaren Ulrika Källström 076-760 6866, ulrika.kallstrom@magnussonmakleri.se

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 2011
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Andel i föreningen: 4,16741 %
Driftkostnad / År
 • El: 700 Kr
 • Vatten / Avlopp: 41 Kr
 • Övrigt: 260 Kr
 • Antal personer: 3 st
 • Totalt: 1 001 Kr
 • Kommentar: Övrigt är Bredband
Ventilation
 • Ventilation: Mekanisk
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Energiklass: B
Om föreningen Brf Strandkanten i Täby
 • I Brf Strandkanten blir det verklighet. Med söderläge mot Värtans norra strand ligger de två husen som bidrar till den trevliga utvecklingen av Hägernäs Strand.

  Här finns alla förutsättningar för att trivas och må bra. Omgiven av vackra tallar och skärgårdsnatur bor du avskilt men med närhet till levande vikar.

  Brf Strandkanten erbjuder bostäder för dig som ställer höga krav på komfort och estetik. Husens kontrastrika, men samtidigt sobra, färgsättning framhävs stilfullt mot den kringliggande naturen. Här finns rejäla lägenheter med gott om plats för såväl mysiga hemmakvällar som större bjudningar för familj och vänner. Alla lägenheterna har kontakt med vattnet tack vare en genomtänkt placering av husen.

  En stor tillgång är lägenheternas generösa balkonger där både matgrupp och däcksstolar får plats. Självklart är även förvarings- möjligheterna väl tilltagna. Skjutdörrsgarderober och klädkammare håller hemmet fritt från onödiga prylar. I Brf Strandkanten kan du leva ett aktivt liv. Jobb, resor, familj och vänner – allt och alla får plats.

  Välkommen till livet på Strandkanten!
Parkering
 • Carport kan hyras för 660 kr/mån och vanlig parkeringsplats för 330 kr, el debiteras enlig förbrukning. Laddbox finns installerad. Det finns 22 st platser i carport och 13 st parkeringsplatser. Gästparkeringar finns. För närvarande finns det 3 st carports lediga och 2 st parkeringsplatser, 2022-12-09.
Tv och bredband
 • TV och bredband via Telia. Kostnad 260 kr/månad.
Föreningens ekonomi
 • Föreningen höjde avgifterna med 15% från den 2023-01-01 och parkeringsavgifterna med 10%.
 • Överlåtelseavgift: 1 312 Kr
 • Pantsättningsavgift: 525 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Föreningen äger marken
Övriga byggnader
 • Tillhörande förråd finns till alla lägenheter och ligger på entréplan.
Närservice

Restauranger såsom Umami och Restaurang Pont ligger ett stenkast bort med trevligt läge invid Värtan. Hägernäs Strand erbjuder också butiker, hårsalong samt stenugnsbageri.

I Hägernäs finns även ett stort utbud av förskolor och skolor, t.ex. Flottiljens Förskola för de lite mindre och Hägernässkolan för årskurs 1-6.

För den idrottsintresserade finns sporthall, fotbollsplaner, ishall, tennishall, vandringsleder och motionsspår i närheten.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med Roslagsbanan från station Hägernäs till Universitetet och Östra station utan byten. Buss 604 till Täby Centrum/Mörby Centrum har busshållplats direkt utanför kvarteret, och vid hållplatsen Flygsvängen/McDonalds går motorvägsbuss 629 till T-banan/Mörby Centrum. Alternativt går buss 612 från Hägernäs station eller Buss 617 från Pilotvägen i Hägernäs Strand.
Två stora köpcentrum – Arninge och Täby Centrum – nås lätt med bil eller buss.

Närområdet

Hägernäs Strand är ett naturskönt och rofyllt område som präglas av det vattennära läget intill Värtan. Längs området sträcker sig en vacker sju kilometer lång strandpromenad som startar i naturskön miljö i norra delen av Hägernäs Strand, där Rönningebäcken rinner ut i Värtan, och Sjöflygklubben har klubbstuga, brygga och flygplan. Väljer man att gå promenaden söderut finns många fina rekreationsplatser i naturlig miljö eller i anlagd parkmark.
Läget i Hägernäs Strand är mycket tilltalande. Det finns rikliga gröna parkytor med fina stenläggningar, vackra planteringar och lockande lekplatser med bra bänkar. Hägernäsbadet har lekplats för barn och beachvolleybollplan för den som vill. Vill du ut på sjön finns båtar att hyra av båtklubben, som du kan bli medlem i. Det finns också restaurerade och nya bryggor längs hela Hägernäs Strand, från vilka man under sommaren lätt kan ta sig en simtur eller fiska.

Övrigt

Hägernässkolan, ÅK F-5, Fristående, Pilotvägen 1:
Hägernässkolan är en fristående grundskola. Skolan är en av sex stycken enheter som ingår i Täby Friskola. Hägernässkolan består av mindre enheter som ger möjlighet till god kontakt mellan lärare och elev. Skolan lägger extra mycket fokus på svenska och matematik.

Flottlinjens Skola, ÅK F-3, Fristående, Flygflottlinjens kanslihus:
Flottlinjens skola är en fristående grundskola. Skolan ligger i direkt anslutning till Flottlinjens Förskola med närhet till natur, lekpark och strand. Placerad i gamla flygflottlinjens kanslihus vid Hägernäs Strand, här finner man vacker utsikt över Stora Värtan. Undervisningen sker i nyrenoverade lokaler. Skolan lägger mycket fokus på musik samt använder datorer som en självklar del av undervisningen.

Intresseanmälan

Instagram