mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 36 m²
 • Areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Avgift: 2 088 kr / mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
 • Antal rum: 1
 • Våning: 3 av 4
 • Drift: 4 000 kr/år

Pris: 2 795 000 Kr / Bud

Linus Rydberg
Ansvarig mäklare

Linus Rydberg

Reg. Fastighetsmäklare
E-post: linus@magnussonmakleri.se
Mobil: 0701751414

Ljus och charmig 20-talslägenhet i omtyckt förening

Välkommen till denna otroligt fina lägenhet som är perfekt belägen på attraktiva Thorildsplan. Varje liten detalj i bostaden är vald med omsorg och skapar tillsammans med lägenhetens originalvärden en underbar känsla. Högt till tak, trägolv, öppen planlösning och vackra detaljer från 20-talet. De stora fönstren släpper in ljuset på ett härligt sätt samtidigt som att insynen är begränsad. Detta är tillfället att förverkliga dina drömmar om den perfekta bostaden på Kungsholmen.

Perfekta ettan
Stora fönster
Möjlighet att göra om till 2 rok
Bevarade detaljer
Två Klädkammare
Vackra golv
Mycket bra förening
Otroligt lugnt och stillsamt läge
Bra restaurangutbud
Mysiga caféer
Närhet till Lindhagens Galleria med ICA Maxi
Bra shopping i Västermalmsgallerian
Rålambshovsparken
Närhet till tunnelbana
Goda kommunikationer
Anslutning till det stora vägnätet

HALL
I hallen är golvet precis som i resten av lägenheten ett fint brädgolv och väggarna är målade i vitt. I hallen finns plats för att extra avhängning och förvaringsmöbel. Stor inbyggd garderob.

BADRUM
Optimalt planerat badrum, helkalkat i ljusblått. WC, dusch, handfat med spegel ovanför samt belysning. Ytterligare förvaring i ett spegelskåp på vägg.

ALLRUM
Väl tilltaget rum med brädgolv, vitmålade väggar och fönster som mot Kristinebergsvägen. Allrummet är väldisponerat med lättmöblerade ytor som ger dig gott om plats att möblera. Här finns även en inbyggda klädkammare. Stort fönster med djup nisch. Plats för soffa, säng och skrivbord.

KÖK
Rymligt kök i öppen planlösning med goda arbetsytor och gott om förvaring. Brädgolv och vita väggar. Köksinteriör i ljus trä och vitt som kompletteras med de vitt kaklet ovanför bänken. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, gashäll, ugn samt fläkt. Stort fönster och matplats för 4-6 personer.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

OMRÅDE
Här bor du i ett eftertraktat område mitt på Kungsholmen. I närområdet finns flera restauranger, caféer och livsmedelsbutiker. Utmärkta kommunikationer i form av tunnelbanans gröna linje två minuter från lägenheten och även blåa linjen på behagligt gångavstånd. I närheten finner du Lindhagens galleria med bland annat ICA Maxi, Systembolaget och apotek. Närhet till Rålambshovsparken med härliga promenadstråk och välbesökta uteserveringar längs Norr Mälarstrand. Några kvarter bort ligger Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med bra shopping. Ett ultimat läge med storstadspulsen runt hörnet!

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Gathus
 • Byggnadsår: 1926
 • Andel i föreningen: 0,13152 %
 • Andel av årsavgift: 0,15946 %
Driftkostnad / År
 • El: 2 500 Kr
 • Försäkring: 1 500 Kr
 • Totalt: 4 000 Kr
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
Om föreningen Hsb Brf Kalkonen I Stockholm
 • Föreningen registrerades den 13 mars 1926. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Föreningen består av 550 andelar och 648 medlemmar. Föreningen innehar 41 st hyreslokaler. Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %. Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.


  I månadsavgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv genom ComHem. I avgiften ingår också nyttjande av föreningens tvättstugor, hobbyrum och cykelförråd. Hushållsel och gas ingår ej. Enligt den ursprungliga ekonomiska planen är lägenhetsbeståndet fördelat på 82% (450 st) 1-rumslägenheter (i storlekar mellan 12,0 och 59,0 kvm) samt 17% (98 st) 2-rumslägenheter (i storlekar mellan 43,0 och 72,5 kvm). Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna.

  TV och bredband
  Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Telenor) finns framdraget till nästan alla lägenheter och ingår i månadsavgiften.

  Gemensamhetslokaler
  I föreningen finns ett hobbyrum och en gemensam festlokal som kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot kostnad.

  Parkering
  Föreningen innehar inga parkeringsplatser. Stockholms stads boendeparkering gäller för området

  Medlemsskap i HSB och SBC
  Föreningen är medlem i HSB men personligt medlemskap i HSB är inte nödvändigt för föreningens medlemmar. Föreningen är även medlem i SBC.

  Renoveringar:

  1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
  1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor. De nuvarande tvättmaskinerna är från 2004 och torktumlare från 2005. I tvättstugorna finns torkskåp och tre av tvättstugorna (en per kvarter) har grovtvättmaskin och centrifug.
  1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
  2007-2008 bytes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.
  2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensningar av samtliga kanaler genomfördes.
  2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas satts in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)
  2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
  2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga balkonger i föreningen.
  2014 OVK
  2018-2019 Renovering av trapphus.
Föreningens ekonomi
 • Överlåtelseavgift: 1 656 Kr
 • Pantsättningsavgift: 710 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja. Minsta andel 25% samt enbart två delägare.
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Ja
Planritningar
Planritning
Instagram