Oj, där gick en bet gällande det andra amorteringskravet. Bilden av marknaden framåt påverkas marginellt då marknaden har en tendens att prisa in alla negativa förändringar tidigt. Det som oroar mig och det som jag tycker regeringen helt missar är den ökade inlåsningseffekten.

Låt mig förklara varför; tänk det unga paret eller singelhushållet som sparat ihop sina 15 % till en kontantinsats, dessa bor idag i 1:or eller 2:or, oavsett var de köpt är det ett boende de högst troligt växer ur. Det unga paret skaffar barn och singeln skaffar sambo. Har då dessa tappat 10 % av bostadens värde slår det enbart på deras kontantinsats, vilket gör att de i dagsläget inte kommer vidare, de blir låsta i ett för litet boende.Det som är extra sorgligt är att det är främst unga som blir inlåsta, alla som idag bor tillräckligt stort påverkas marginellt, de får helt enkelt bo kvar.

Återigen missar man målet helt enligt mig, vi behöver en ökad rörlighet, ett ökat utbud, det har vi haft denna höst och direkt sätter sig priserna, varför inte låta denna marknad sätta sig färdigt innan en inför nya regleringar?

Med dessa rader önskar jag er alla en god fortsättning.