mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 38 m²
 • Biarea: 12 m²
 • Areakälla: säljarens information
 • Avgift: 2 675 kr / mån inkl värme, VA
 • lägenhetsnummer: A1209
 • Antal rum: 1
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Ja

Pris: 2 200 000 Kr

Anna Lindquist
Ansvarig mäklare

Anna Lindquist

Fastighetsmäklare
E-post: anna@magnussonmakleri.se
Mobil: 0705-123751

Välkommen på visning!

 • 2024-06-26
  Kontakta ansvarig mäklare Anna Lindquist 070-512 37 51 för tidsbokning.

Sekelskiftesetta med loft och balkong!

Välkommen till denna trevliga etta som ligger i en av de ombyggda kasernerna i Rindö Hamn. Lägenheten ligger på översta våningen och har fin utsikt mot havet och med balkong i söderläge. Fantastisk takhöjd på över 3 meter ger ett härligt ljus och rymd till bostaden. Ett loft på 12 kvm går att nyttjas till antingen sovrum eller som förvaring samt ett stort förråd finns också som med fördel kan användas som sov- eller arbetsrum. Nästan så att ettan är en trea! Ekparkett på golvet, förutom i hallen där det är granitklinkers. Gråa köksluckor från HTH och vitvaror från Electrolux. De vackra spröjsade fönstren är en detalj som ger karaktär och en exklusiv känsla.

Till lägenheten finns ett källarförråd samt ett gemensamt cykelförråd. I fastigheten finns även en gemensam bastu/relax samt 12 stycken kajaker för föreningens medlemmar att nyttja.

I Rindö Hamn behöver du inte välja mellan en aktiv fritid eller ett bra boende. Här finns både och – på pendlingsavstånd till Stockholm och på randen till Stockholms underbara skärgård. Hamnen är den naturliga samlingsplatsen, och möjlighet till egen båtplats finns. Hamnrestaurangen ’Syrran & jag’ serverar både lunch och middag, och egentillverkad ost och glass finns hos Ostmakeriet. Service såsom förskola, skola, livsmedelsaffär och gym mm finns också på ön. Sugen på mer robust och naturnära träning? Testa utegymmet efter en runda i det elljusbelysta motionsspåret, eller spela en tennismatch på områdets utomhusbana.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information eller visningstid.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 2018
 • Uppvärmning: Bergvärme
 • Andel i föreningen: 1,46595 %
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 444 231 Kr
Ventilation
 • Ventilation: Mekanisk frånluft.
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2021-03-25
 • Energiklass: D
Om föreningen Brf Kapernaum
 • I en stenbyggnad från 1904 har fastighetsbolaget Vasallen omvandlat den gamla kasernbyggnaden till 46 lägenheter i varierande storlekar från 28 till 96 kvadratmeter. I fastigheten finns gemensam bastu och relax samt kajak- och cykelförråd i källaren.

  Namnet Brf Kapernaum kommer från den byggnad som byggdes som bostad åt de Grågubbar som byggde Oscar Fredriksborg Fort. Därefter var det underofficersmäss m.m, på höjden där Brf Rindöhöjden finns idag men revs på 1980-talet.
Parkering
 • Det finns 46 p-platser och 1 handikapp-plats på fastigheten.
Föreningens ekonomi
 • Föreningens ekonomi är god och föreningen gör extra amorteringar om ca 325.000 kronor varje år. Räntor och energipriser går upp, samt många av de övriga tjänster föreningen nyttjar löpande såsom vatten, avfallshantering etc. Ett av föreningens lån omsattes i år och ytterligare ett kommer omsättas 2024. Dessa lån låg och ligger på runt 1%. Enligt affärsbankerna kan man vänta sig en ränta i nivån 4% – 5%. Det innebär att föreningens räntekostnader ökar markant och kan förvänta en ökning om ca 300.000 kr för år 2024. År 2025 kommer ytterligare ett lån att omsättas och då troligen till räntor på samma eller högre nivå. Föreningens styrelse kommer följa ränteutvecklingen och flaggar för en avgiftshöjning på 15% från och med januari 2024. Ambitionen är självklart att försöka begränsa avgiftshöjningar så långt det är möjligt. (Kontrollerat nov 2023).
 • Överlåtelseavgift: 1 313 Kr
 • Pantsättningsavgift: 525 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Ej angiven
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
Närservice

I Rindö Hamn behöver du inte välja mellan en aktiv fritid eller ett bra boende. Här fi­nns både och – på pendlingsavstånd till Stockholm och på randen till Stockholms underbara mellan- och ytterskärgård.

Den fina skyddade hamnen är den naturliga samlingsplatsen. Här sjuder det av liv, särskilt sommar­­tid. Syrran och jag är den lokala hamnrestaurangen där man både kan äta gott och handla något från deras butik.

På Rindö erbjuds både privat och kommunal service. I Rindö Hamn ­finns bland annat grundskola upp till årskurs sex. Vaxholm nås med bil på 15 minuter och Stockholms city på 45 minuter. Som alternativ finns SL-Buss och vår, sommar och höst även Vaxholmsbolaget som trafikerar Grenadjärsbryggan – Stockholms city.

Utöver basservice, som ger trygghet och stabilitet, ­finns mycket annat som förgyller vardagen. Som Fysio+ med gym och ett brett utbud av friskvård. Sugen på mer robust och naturnära träning? Testa utegymmet, mellan hamnen och Grenadjär­bryggan, efter en runda i det elljusbelysta motions­spåret. Spela en tennismatch på områdets utomhusbana. Eller hyr en kajak på Kajak­centret Vaxholms Brygghus och gör en utflykt på havet.

Sedan kan det smaka gott med något från Ostmakeriet – café och försäljning av egentillverkad ost – eller njuta av en öl från Waxholms bryggeri, Rindö Hamns eget mikrobryggeri.

Närområdet

Rindö har ett strategiskt läge med två vägar in till Stockholm: norra vägen är det 36 kilometer till Roslagstull, södra vägen är det 40 kilometer till Danvikstull. Arlanda nås på en timme med bil.
Från Rindö Hamn är det bara sex kilometer till Vaxholm, ”skärgårdens huvudstad”.

Naturligtvis är Vaxholmsbåtarna också ett attraktivt färdmedel, särskilt sommartid. De går till och från Grenadjärbryggan. Vill du åka kommunalt kan du ta buss 688 till Vaxholm och vidare mot Stockholm. Ett annat alternativ är att åka färjan över till Pendelbåtslinje trafikerar sträckan Rindö-Vaxholm-Lidingö-Nacka-Stockholm/Strömkajen (och omvänt). Den turen tar 60-75 min och har sex avgångar/dag; tre på morgonen, en vid lunch och två under eftermiddagen.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram