mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Boarea: 210 m²
 • Areakälla: taxeringsinformation
 • Tomtarea: 931 m²
 • Drift: 58 516 kr/år

Pris: 17 750 000 Kr

Jennie Bruneheim
Ansvarig mäklare

Jennie Bruneheim

Fastighetsmäklare
E-post: jennie@magnussonmakleri.se
Mobil: 0734-234456

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Välplanerat på ett lugnt och rofyllt läge!

Willa Nordic – Danarö

Ett unikt hus som är baserat på den befintliga ägarens ideér, arkitektritat och placerat efter omgivningarna och tomtens förutsättningar för att tillvarata solen från morgon till kväll. Även trädgården med ett flertal uteplatser är planerad och anlagd efter samma principer.
Inspirationen till huset interiört är hämtad från funktionalismen där varje yta har ett syfte vilket gör att huset upplevs som mycket större. Exteriört är inspirationen hämtad från den tidigare delen av 1900-talet samt från klassiska villor i Italien och Provence.

Huset ligger relativt högt i Nora. Tomten rymmer ett flertal uteplatser där man enkelt finner både skugga och sol från morgon till kväll. Vid sidan av huset finns en plan yta för barn och vuxna som tillåter spel med såväl boll, boule och kubb.

Huset rymmer 7 rum & kök, varav 5 sovrum samt 3 badrum.
Kök och vardagsrum i delvis öppen planIösning, i matdelen mellan kök och vardagsrum har det dukats långbord för +20 personer där släkt och vänner kan samlas runt alla högtider. På entréplanet ryms i ena änden av huset ett sovrum alternativt gästrum med intilliggande badrum. Därutöver finns en rymlig tvättstuga med egen entré. Ytterligare ett sovrum alternativt kontor finns på entréplanet.
Ovanför trappen möts man av ett generöst och ljust allrum som binder ihop huset med en härlig utsikt och utgång till en centralt belägen balkong för härliga stunder i den tidiga vårsolen. I den ena sidan av ovanvåningen ryms två sovrum med ett intilliggande badrum. I den andra delen ryms en Master Suite med privat balkong för vackra solnedgångar sommartid. Här finns även en luftig walk in closet på vägen in till det generösa badrummet där det finns både en separat dusch och ett stort badkar.

Ett fantastiskt boende som definitivt bör upplevas på plats!

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Platsbyggd garderob och bänk med skohyllor inunder i gediget trä.

Sällskapsrum
Ljust och luftigt sällskapsrum med en fin öppen spis och stora fönsterpartier, utgång till en solig uteplats och den grönskande tomten. Ljust målade väggar och fina trägolv.

Kök
Välplanerat socialt kök i gediget trä. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Här finns även en matplats med plats för stora sällskap. Fina fönster ut mot trädgården.

Sovrum
Vidare på entréplan finns två bra sovrum/arbetsrum. Det ena ligger i anslutning till hallen, perfekt för tonåring, gäster eller barnflicka.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med en praktisk groventré. Bänkskiva med tvättmaskin, torktumlare och bänkskiva med förvaring inunder.

Övre plan
Via en fin trappa med dubbel takhöjd leds man upp till husets övre plan. Här finns ett rymligt allrum med platsbyggd bokhylla. Plats för stor soffgrupp samt en härlig balkong i soligt läge.

Master bedroom
Lyxigt master bedroom med en-suit badrum. Det rymliga badrummet har badkar, wc och dusch. Här finns även en mycket rymlig walk-in-closet. Ytterligare två bra sovrum samt ett stilrent badrum.

Besiktning kommer inom kort!

Fakta
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Byggnadstyp: 2-plansvilla.
 • Byggnadsår: 2001
 • Fasad: Puts
 • Vatten: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
 • Tomtareal: 931 m²
 • Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde: 9 134 000 Kr
 • Pantbrev: 8 400 000 Kr
 • Fastighetsbeteckning: Prästkragen 2
 • Servitut, GA, Samfälligheter: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld Last: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM4-39/2699.1
Driftkostnad / År
 • Uppvärmning: 24 011 Kr
 • El: 22 050 Kr
 • Vatten / Avlopp: 8 702 Kr
 • Renhållning: 3 753 Kr
 • Antal personer: 3 st
 • Totalt: 58 516 Kr
Elförbrukning:
 • Elförbrukning: 23 473 kWh/år
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
Närområdet

Huset är beläget på ett lugnt, barnvänligt och eftertraktat område. I närheten finner du lokalbussen som snabbt tar dig till Mörby centrum och vidare till Danderyds Sjukhus. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och ett generöst utbud av restauranger, butiker och hälsoinriktade verksamheter.
På barnvänligt gångavstånd ligger Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö.
Strax bortom Kvarnparken är Danderydsvallen med konstgräs för de fotbollsintresserade ungdomarna och hockeyrink på vintern. I detta kvarter finns också flera tennisbanor utomhus vid Edsvikens vatten. För den golfintresserade finns Stockholms golfklubb som inte bara bjuder på fin golf och förnämlig mat, utan som vintertid även nyttjas av skidåkare och pulkaåkande barn med familjer.

En bit bort finns båthamn och strandpromenaden längs Edsviken. Här finns också ett flertal klippbad och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare.

I närområdet finns en skyddad ”övningsbana” med gator, övergångsställen och trafikskyltar i miniatyr så att de små kan öva trafikregler. Det är också nära till utmärkt barnomsorg liksom bra skolor för barn från åk 1 ända upp till gymnasiet. Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.se.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Planritning
Planritning
Dokument
Instagram