mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Boarea: 165 m²
 • Biarea: 30 m²
 • Areakälla: taxeringsinformation
 • Tomtarea: 832 m²
 • Antal rum: 8
 • Drift: 47 100 kr/år

Pris: 12 950 000 Kr eller bud

Ulrica Carlsson
Ansvarig mäklare

Ulrica Carlsson

Fastighetsmäklare
E-post: ulricacarlsson@magnussonmakleri.se
Mobil: 0706-362267

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Optimal familjevilla med ett härligt läge i populära Viggbyholm

Varmt välkommen till denna fina familjevilla med ett härligt läge i Viggbyholm. Här bor man med Rönningesjön som granne och direkt närhet till härliga promenad- och motionsspår. Trevliga sociala ytor, bra sovrum, fint renoverade badrum samt fina förvaringsmöjligheter gör det här till ett hem att trivas i. Öppen spis med braskasett, balkong samt uteplatser varav den ena har ett högt fritt läge med utsikt mot vattnet bidrar ytterligare till trivseln. Vidare finns en friggebod, garage samt ytterligare uppställningsplats för bilar. Idag disponeras huset med en uthyrningsdel, komplett med badrum samt köksdel men detta kan återställas till två separata sovrum av säljaren om man så önskar. Välkommen hem.

ENTRÈVÅNING

HALL
Hallen har delats av så den första delen separerar huset från uthyrningsdelen på ett effektivt och smart sätt. Detta kan med enkla medel återställas om man så önskar och på det sättet få en stor entréhall som det ursprungligen var. Klinkergolv i en stilren grå ton samt ljusa väggar.

ALLRUM
Hallen och det rymliga allrum delas av med ett industriglasparti, både snyggt och smart då ljusinsläppet från rummet till hallen blir väldigt trevligt. Lättmöblerat rum med gott om plats och här finns stora fönsterpartier samt öppen spis med braskasett som ger extra charm och trivsel. Trägolv samt ljusa väggar.

SOVRUM
Bra sovrum med stilrent stengolv och ljusa väggar. Garderober erbjuder fina förvaringsmöjligheter och det stora fönstret ger ett bra ljusisnläpp.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum i sobra toner med behaglig golvvärme.

TVÄTTSTUGA
Bra tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, ho samt bra förvaringsmöjligheter i garderober. I direkt anslutning till tvättstugan finns ett rymligt förråd.

UTHYRNINGSDEL
I dag disponeras huset med en uthyrningsdel, komplett med fräscht badrum samt köksdel. Stengolv i grå ton samt ljusa väggar i rummen och badrummet är renoverat med klassiska färg- och materialval. Här finns WC, handfat i kommod, duschplats samt tvättmaskin.Om man önskar kan denna del enkelt återställas till två separata sovrum som delar badrum.

ÖVERVÅNING

Vitmålad trätrappa leder upp till övervåningen där man direkt slås av ljuset och den öppna trevliga planlösningen

KÖK
Hemtrevligt kök med gott om förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor. Klinkergolv i en grå ton, ljusa väggar samt snygga stenplattor ovanför de praktiska arbetsbänkarna av trä. Här finns en köksö som blir en naturlig samlingsplats och som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. Behaglig golvvärme samt spotlights i taket. I direkt anslutning till köket finns en matsalsdel med gott om plats för ett stort bord med många sittplatser. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp och här finns även utgången till de trädäckade uteplatserna på baksidan. Den maskinella utrustningen består av: häll, varmluftsugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum i vinkel som med fördel kan delas av till ytterligare ett sovrum om man så önskar och har behov av det. Parkettgolv, ljusa väggar samt ett härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier samt utgång till balkongen.

TVÅ SOVRUM
Det finns två bra sovrum på övervåningen, båda rymliga med fina förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Stora fönsterpartier ger bra ljusinsläpp.

BADRUM
Helkaklat badrum i stilrena färger med behaglig golvvärme. Vägghängd WC, handfat i kommod, spegel samt duschplats med väggar i klarglas. Vidare finns ett frostat fönster samt spotlights i taket.

BALKONG
Från vardagsrummet når man balkongen som ligger vänd mot Rönningesjön.

UTEPLATSER
Det finns två trädäckade uteplatser, en ligger i direkt anslutning från köket och den andra ligger på höjden där man njuter av utsikten mot Rönningesjön och det fria läget. Här hade säljarna tänkt att installera ett spabad så det är utgrävt för det.

GARAGE
Garage med plats för en bil. Ytterligare uppställningsplats för bilar utanför. Värmekulvert är indraget i garaget, men ej inkopplad. Det är alltså förberett för att kunna ha vattenburen värme i garaget.

FRIGGEBOD
Rymlig friggebod som med fördel används om gäststuga, tonårsboende eller förvaring. Det är förberett för vatten och avlopp. Golvvärme till friggeboden finns, men är för tillfället urkopplad. Kan lätt kopplas på igen.

Fakta
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Byggnadstyp: 2-plan souterräng
 • Tak: Papp
 • Byggnadsår: 1977
 • Fasad: Puts
 • Fönster: 2-glas
 • Stomme: Lättbetong
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Bjälklag: Lättbetong
 • Uppvärmning: Bergvärme
 • Vatten: Kommunalt vatten året om samt sommarvatten (man är medlem i Tjula vattenledningsförening ). Kommunalt avlopp
 • Tomtareal: 832 m²
 • Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde: 5 934 000 Kr
 • Pantbrev: 4 432 000 Kr
 • Fastighetsbeteckning: Viggbyholm 51:14
Driftkostnad / År
 • Uppvärmning: 31 500 Kr
 • Vatten / Avlopp: 4 100 Kr
 • Renhållning: 1 500 Kr
 • Försäkring: 10 000 Kr
 • Antal personer: 4 st
 • Totalt: 47 100 Kr
 • Kommentar: I angiven driftskostnad för 4 personer ingår uppvärmning ink hushållsel ca 31 500 kr/ år (12 192 kWh/ år), VA ca 4 100 kr/ år, renhållning ca 1 500 kr/ år samt hemförsäkring ca 10 000 kr/ år.
Ventilation
 • Ventilation: Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2024-04-05
 • Energiklass: B
Övrigt
 • Renoveringar:
  Dränering 2016
  Taket omlagt 2013
  Bergvärme 2015
  Nya stammar till husliv 2016
  Elen omdragen 2017
  Nytt ventilationsaggregat 2017
  Våtrum entréplan 2016 samt 2019
  Våtrum övervåning 2022
Närservice

Matvaruaffär finns en liten bit bort och vid Viggbyholms tågstation finns ett mindre antal charmiga affärer. Viggbyholms station öppnades 1903 och i det gamla stationshuset är det idag resturang och här finns även leksaksaffär och frisör. Det större affärsutbudet når man i Täby Centrum och är det storhandling som gäller väljer de flesta Arninge.

Kommunikationer

Från Viggbyholms station till Stockhom Östra tar det cirka tjugo minuter med Roslagsbananståg. Bra bussförbindelser till Täby centrum, Danderyds sjukhus och Arninge. Inom snar framtid kommer Viggbyholms trafikplats stå klar.

Närområdet

Viggbyholm är en av de mest attraktiva delarna av Täby beläget mellan havet Värtan och Rönningesjön. Här finns en blandad villabebyggelse, med allt från sekelskiftesvillor till nybyggda bostadsrätter. Namnet Viggbyholm kommer från ortnamnet ”vighby”, dvs Vikby, byn vid viken. Rönningeby som ligger på andra sidan sjön är en bondgård öppen för allmänheten. Skavlöten är ett friluftsområde med motionsspår och badplats, vintertid skottas en långfärdsskriskobana upp härifrån. Den aktiva villaägarföreningen ordnar även hockeymål, belysning och bänkar vintertid. Föreningen har även en roddbåt för utlåning till medlemmar samt sköter badhuset som är perfekt för ett kvällsdopp varma sommarkvällar. Fotbollsmål finns för spel i parken och föreningen ordnar regelbundet medlemsträffar tex middag i parken och Vigganloppet för barnen. För den som önskar bada i havet är det inte långt till Värtan och sandstranden vid Hägernäs Strand. För den båtintresserade finns Viggbyholms småbåtshamn på kort avstånd.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. För de lite mindre finns flera förskolor att välja mellan såsom Viggbyholms förskola, Pysslingen m.fl.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Planritning
Planritning
Instagram