mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Boarea: 62 m²
 • Areakälla: föreningens information
 • Avgift: 4 826 kr / mån I månadsavgiften ingår; värme, vatten, TV och bredband
 • lägenhetsnummer: 122
 • Antal rum: 2
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Ja
 • Drift: 6 000 kr/år

Pris: 3 950 000 Kr eller bud

Ulrica Carlsson
Ansvarig mäklare

Ulrica Carlsson

Fastighetsmäklare
E-post: ulricacarlsson@magnussonmakleri.se
Mobil: 0706-362267

Kontakta fastighetsmäklaren för visningstid.

Optimal 2:a med ett fantastiskt läge i populära Hägernäs Strand

Varmt välkommen till denna fina 2:a med ett härligt läge i populära Hägernäs Strand. Optimal planlösning med öppna sociala ytor samt stilrena färg- och materialval gör det här till en lägenhet att trivas i. Rymlig balkong i ett perfekt söderläge med utsikt mot vattnet och torget bidrar ytterligare till trivseln. Stort sovrum samt fina förvaringsmöjligheter gör det här till en lägenhet som passar perfekt för såväl singeln som paret. Här bor man med vattnet som närmsta granne med direkt närhet till vattnet med badbryggor samt fina promenadstråk. Välkommen hem.

HALL
Välkomnande entréhall med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Parkettgolv, ljusa väggar samt en fondvägg bestående av notark som ger ett charmigt intryck.

KÖK
Ljust kök från Marbodal med gott om förvaringsmöjligheter samt fina arbetsytor. Parkettgolv, väggar i en beige ton samt vitt kakel ovanför arbetsbänkarna. Bra matplats för flertalet personer vid fönsterparti och den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger en luftig känsla, perfekt när man bjuder hem vänner på middag. Den maskinella utrustningen består av: häll, varmluftsugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Utrustningen är i klassiskt rostfritt utförande, snyggt och stilrent.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv samt väggar i en beige ton. Den öppna planlösningen ger extra rymd och burspråk bidrar med charm och karaktär. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp och utgången till balkongen är perfekt placerad mellan kök och vardagsrum.

SOVRUM
Rymligt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och bra förvaring i flertalet garderober med överskåp. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp och utanför fönstret grönskar träden i sommartid, verkligen en lisa för själen. Parkettgolv samt ljusa väggar.

BADRUM
Stort helkaklat badrum i sobra toner med behaglig golvvärme. Duschplats med vägg i klarglas, handfat i kommod samt skåp med spegel och belysning. Under den praktiska arbetsbänken i laminat finns tvättmaskin och torktumlare.

KLÄDKAMMARE
I direkt anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare/ förråd som erbjuder fina förvaringsmöjligheter.

BALKONG
Härlig balkong i ett perfekt söderläge med utsikt mot vattnet och torget.

Fakta
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Andel i föreningen: 1,142 %
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 771 740 Kr
 • Kommentar till nettoskuldsättning: ((71 263 349+ 200 000)- 3 885 430) *1,142%
Driftkostnad / År
 • El: 3 600 Kr
 • Försäkring: 2 400 Kr
 • Antal personer: 1 st
 • Totalt: 6 000 Kr
 • Kommentar: I angiven driftskostnad för 1 person ingår hushållsel 3 600 kr/ år samt hemförsäkring 2 400 kr/ år.
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
 • Datum: 2020-07-23
Om föreningen Brf Flygbryggan
 • Brf Flygbryggan ligger i Hägernäs Strand - precis intill vattnet i Stora Värtans nordligaste spets. Föreningen består av fem hus med 65 lägenheter och ett antal affärslokaler. Brf Flygbryggan är en trevlig förening som ordnar en del gemensamma aktiviteter. Allt ifrån kräftskiva i föreningens egna partytält eller mingel på resturang Pont eller café Umami.

  På sommaren finns fantastiska bad och solmöjligheter precis utanför porten. Du kan enkelt ta dig ett morgondopp och en simtur direkt från någon av bryggorna då det finns badstegar på flera ställen. På vintern är det populärt med långfärdsskridskoåkning då det blir relativt tidig och stabil is i viken.

  Genom bryggföreningen kan du hyra en liten båt med aktersnurra och ta dig ut på en fisketur.

  Från Brf Flygbryggan i Hägernäs Strand har du också nära till naturen och fina motionsspår samt vandringsled. Några minuter bort finns även en ishall och fotbollsplan. Hägernäs Strand har en egen iordninggjord badplats där det finns en fin lekplats för barnen och även en beachvolleybollplan.

  Restaurangutbudet i Hägernäs Strand är bra och från Brf Flygbryggan kan du promenera till flertal restauranger:
  Restaurang Pont: en populär restaurang som ligger fint intill vattnet med både inne och uteservering.
  Umami Sushi & Café: ett litet café som serverar lunch och sushi.
  Vera Italia la Trattoria: en trevlig klassisk italiensk restaurang.

  SCS, Södra Catalinastrandens Samfällighetsförening, har bildats för att förvalta gemensam egendom för fyra bostadsrättsföreningar:
  Brf Catalinakajen
  Brf Catalinastranden
  Brf Flygbryggan
  Brf Strandvillorna
  Det som förvaltas gemensamt är:
  Hangaren
  Gatumark på Catalinabacken och Södra Catalinagränd
  V/A-anläggningar
  Utomhusparkeringar
  Viss gemensam el, t.ex. gatubelysning
Parkering
 • Föreningen har två parkeringsköer, en för garageplats med eller utan förråd och en för uteplats.

  Brf Flygbryggan har över 40 garageplatser i fd hangaren, varav 14 är laddplatser. 36 st förråd finns i hangaren (längre kö till förråden)
  Garaget är ett kallgarage och till varje plats finns motorvärmare med timer. För närvarande så är det 2 st i kö till garageplatserna, inga i kö till platserna ute. (52 st utomhusplatser, 2023-10-30)
  Avgift för en plats med laddstolpe är 800 kr/månad
  Avgift för p-plats i garaget 750 kr/månad
  Avgift för förråd är 200 kr/månad (12 st i kö)
  Avgift för p-plats utomhus är 260 kr/månad
  Kostnad för p-platser är uppdaterad information från 2024-03-22.

  I samband med ägarbyte av bostadsrätt övergår inte den gamla innehavarens ev. parkeringsplats till den nye ägaren per automatik. Den nye ägaren har dock förtur till åtminstone en uteplats.

  Det finns 10 st platser för gästparkering. 9 st är belägna mellan garageportarna och söder om dessa utanför Hangarens västra sida samt 1 plats bredvid Strandvillornas sophus.
  Gästparkeringstillstånd fordras och får utnyttjas fem gånger per månad. Maximal parkeringstid per gång är 24 timmar.

  Information gällande kö; Det är 2 i kö till garaget, ingen i kö till uteplats, men ingen ledig heller. 10 i kö till förråden. (Information från parkeringsansvarig, 2024-03-22)
Tv och bredband
 • Föreningen har avtal med Telia om distribution av bredband, bredbandstelefoni samt digital-TV. Detta innebär att kostnad för bredband är inkluderad i månadsavgiften. Avtal finns även med Comhem för distribution av TV, som är inkluderat i månadsavgiften.
Renoveringar
 • Föreningen är på väg att göra IMD för elen, men annars inga stora renoveringar i underhållsplanen för nästa år (2024) (Uppgift från föreningen 2023-10-30)

  2022 Elinstallation i alla lägenheters säkringsskåp kontrollerades och justerades vid behov.
  2022 Tilluftsfiltren i lägenheterna byttes av ROFAS
  2020 Energideklaration
  2020 Bytt ventilationsrör på taket till restaurangen
  2020 Bytt golv hos Frisörsalongen
  2019 Nytt Yttertak samt installation av utrustning för ökad taksäkerhet på restaurangbyggnaden, samt lagt nytt trädäck samt monterat glasräcke runt byggnaden. Montering av Handikappvänlig entré-dörr. Installerat en ny avloppspump.
  2019 Byte av tak, då dessa blev skadade i samband med fasadrenoveringen.
  2018-2019 Fasadrenovering
Föreningens ekonomi
 • Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar under 2024 (information från styrelsen 2024-03-22)
 • Överlåtelseavgift: 1 433 Kr
 • Pantsättningsavgift: 573 Kr
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare: Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande: Ja
 • Äkta bostadsrättsförening: Ja
 • Äger föreningen marken: Ja
Närservice

Restauranger såsom Umami och Restaurang Pont ligger ett stenkast bort med trevligt läge invid Värtan. Hägernäs Strand erbjuder också butiker, hårsalong samt stenugnsbageri.

I Hägernäs finns även ett stort utbud av förskolor och skolor, t.ex. Flottiljens Förskola för de lite mindre och Hägernässkolan för årskurs 1-6.

För den idrottsintresserade finns sporthall, fotbollsplaner, ishall, tennishall, vandringsleder och motionsspår i närheten.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med Roslagsbanan från station Hägernäs till Universitetet och Östra station utan byten. Buss 604 till Täby Centrum/Mörby Centrum har busshållplats direkt utanför kvarteret, och vid hållplatsen Flygsvängen/McDonalds går motorvägsbuss 629 till T-banan/Mörby Centrum. Alternativt går buss 612 från Hägernäs station eller Buss 617 från Pilotvägen i Hägernäs Strand. Två stora köpcentrum – Arninge och Täby Centrum – nås lätt med bil eller buss.

Närområdet

Hägernäs Strand är ett naturskönt och rofyllt område som präglas av det vattennära läget intill Värtan. Längs området sträcker sig en vacker sju kilometer lång strandpromenad som startar i naturskön miljö i norra delen av Hägernäs Strand, där Rönningebäcken rinner ut i Värtan, och Sjöflygklubben har klubbstuga, brygga och flygplan. Väljer man att gå promenaden söderut finns många fina rekreationsplatser i naturlig miljö eller i anlagd parkmark.
Läget i Hägernäs Strand är mycket tilltalande. Det finns rikliga gröna parkytor med fina stenläggningar, vackra planteringar och lockande lekplatser med bra bänkar. Hägernäsbadet har lekplats för barn och beachvolleybollplan för den som vill. Vill du ut på sjön finns båtar att hyra av båtklubben som du kan bli medlem i. Det finns också restaurerade och nya bryggor längs hela Hägernäs Strand från vilka man under sommaren lätt kan ta sig en simtur eller fiska.

Övrigt

Hägernässkolan, ÅK F-5, Fristående, Pilotvägen 1:
Hägernässkolan är en fristående grundskola. Skolan är en av sex stycken enheter som ingår i Täby Friskola. Hägernässkolan består av mindre enheter som ger möjlighet till god kontakt mellan lärare och elev. Skolan lägger extra mycket fokus på svenska och matematik.

Flottlinjens Skola, ÅK F-3, Fristående, Flygflottlinjens kanslihus:
Flottlinjens skola är en fristående grundskola. Skolan ligger i direkt anslutning till Flottlinjens Förskola med närhet till natur, lekpark och strand. Placerad i gamla flygflottlinjens kanslihus vid Hägernäs Strand, här finner man vacker utsikt över Stora Värtan. Undervisningen sker i nyrenoverade lokaler. Skolan lägger mycket fokus på musik samt använder datorer som en självklar del av undervisningen.

Intresseanmälan

Planritningar
Planritning
Instagram