mail2 google google-plus facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo flickr flickr2 tumblr tumblr2 linkedin linkedin2 pinterest pinterest2 home2 home5 pencil pencil2 file-empty sync sync2 return return2 download2 upload2 enter-up enter-down enter-left enter-right exit-up exit-down exit-left exit-right enter-up2 enter-down2 enter-vertical enter-left2 enter-right2 enter-horizontal exit-up2 exit-down2 exit-left2 exit-right2 cross menu list list2 list3 exclamation question check cross2 plus minus percent chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right chevrons-expand-vertical chevrons-expand-horizontal chevrons-contract-vertical chevrons-contract-horizontal arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrows-merge arrows-split arrow-divert arrow-return expand contract expand2 contract2 arrow-up-circle arrow-down-circle arrow-left-circle arrow-right-circle chevron-up-circle chevron-down-circle chevron-left-circle chevron-right-circle link

Detaljerad information

 • Objekttyp: Gård
 • Boarea: 200 m²
 • Biarea: 32 m²
 • Areakälla: taxeringsinformation
 • Tomtarea: 62 192 m²
 • Antal rum: 8
 • Drift: 45 000 kr/år

Pris: 4 995 000 Kr

Sarah Lindberg
Ansvarig mäklare

Sarah Lindberg

Reg. Fastighetsmäklare
E-post: sarah@magnussonmakleri.se
Mobil: 0709-671101

Martin Magnusson
Extra kontaktperson

Martin Magnusson

Fastighetsmäklare
E-post: martin@magnussonmakleri.se
Mobil: 070-840 00 33

Välkommen på visning!

 • Anmäl dig gärna till visningen
  2024-04-28 - 13:00-13:45
  Lägg till i kalendern 2024-04-28 13:00 2024-04-28 13:45 Europe/Stockholm Visning: Ortalavägen 245 https://www.magnussonmakleri.se/objekt/obj24359_2059294944/ Ortalavägen 245 | Väddö | Norrtälje YYYY-MM-DD

  ANMÄLAN TILL VISNING | 1714309200-1714311900

Gård på Väddö nära viken!

Fin gård med charmigt huvudhus, stall, ridbana och gästhus nu till försäljning och detta beläget på ca 6 hektar mark, med många möjligheter!
Välkommen till denna sekelskiftesdröm som bildades genom avsöndring 1904 och därefter ägostyckning 1927. Den ena husbyggnaden är från byggåret 1909 och en tillbyggd huskropp från 2002 som tillsammans utgör ca 200 kvm. Byggnaderna är smakfullt hopbyggda med ett harmoniskt samspel via ett fåtal etagetrappsteg. Här bor du med en ombonad känsla från förr och samtidigt med en modern standard. Sekelskifteshuset har bevarad charm med bland annat vackra trägolv och fönster. Den nyare husdelen har en fantastiskt generös takhöjd i vardagsrummet – perfekt för umgänge. På tomten finns obegränsade odlingsmöjligheter och plats för djurhållning!

INTERIÖR
Ingång till huset sker till hall med bra förvaring av ytterkläder och skor.

Väl inne i köket möter man den lantliga stilen och här finns gott om matlagningsytor. Här finns all maskinell utrustning du behöver. Vackra handblåsta spröjsade fönster. Intill köket når du ett matrum med plats för hela familjen. En trappa leder dig upp till övre plan och här finns två sovrum samt ett badrum.

Totalt finns 5 sovrum så du har verkligen plats för den stora familjen!

Den nya huskroppen har en generös takhöjd och här har du plats för soffgruppen framför stora fönsterpartier. En värmande eldstad står i ena hörnet och ger behaglig extravärme när det behövs. Ett fint akvarium på 540 liter finns inbyggt i väggen mellan vardagsrummet och tvättstugan och ger ytterligare karaktär åt rummet och inger ett lugn när du vilar ögonen på akvariemiljön. Tvättstugan har en grovingång, perfekt om du kommer från stallet in till huset. Intill tvättstugan finns en av husets tre toa/duschrum. Det finns två sovrum på entreplan.

På det övre planet finns ett ljust allrum öppet ner mot vardagsrummet för en perfekt rymd. Via loftgång når du master bedroom samt egen toalett.

Den nybyggda huskroppen har vattenburen golvvärme.

Runt huset och på tomten finns det alltid en plats i solen eller skuggan – vad du önskar sitta, efter väder. Du har bland annat en fin altan vid husets baksida med fin utsikt över natur. Själva trädgårdstomten runt mangårdsbyggnaden är 2292 kvm. En vacker tomt med fina planteringar gör att du gärna vistas här under sommaren! Här växer bland annat äppelträd, syrenbuskar, klätterrosor och rhododendron. Ett litet växthus finns och ett tillhörande odlingsland.

STALL

Stallet har tre boxar och sadelkammare samt foderrum. Ett loft med plats för hö och halm. Det finns indraget vatten till stallet. Intill stallet finns en ridbana, som numer är gräsbevuxen. Men den går att återställa då det ligger ridbaneunderlag med fint grus. Ridvolten har belysning och är ca 700 kvm. I dag nyttjas den för hundträning. Det finns gott om plats intill stallet att angöra hagar.

GARAGEBYGGNAD
En byggnad att nyttja efter önskemål. Idag används det som förråd och till detta finns hundgårdar.

MARKEN
Förutom trädgårdstomten förfogar man över 59900 kvm jordbruksmark! Denna fördelar sig i stora drag enligt 1 hektar bete, 4 hektar skog och 1 hektar skogsimpediment. Här finns många olika användningsområden, tidigare användes ägorna till utsättning av fågel, men den erbjuder även möjlighet till att inhägna hagar. Dessutom är skogen är rik på bär och svamp. Allt detta ligger utom planlagt område vilket betyder att det finns goda möjligheter att bygga.

Till fastigheten följer jakt och fiskerätt, bland annat kräftfiske i sjön Bornan. Här finns även en båtplats.
Det är endast 300 meter ned till bad i Väddöviken.

Fastigheten ligger inbäddad i vackert landskap med levande lantbruk i omgivningarna.

OMGIVNINGAR

Busshållsplats ligger längs Ortalavägen (Skogshill) som tar dig snabbt vidare till bland annat Älmsta, Norrtälje eller Stockholm. Avståndet till huset från Stockholm är ca 9,5 mil.

ORTALA
Ortala är belägen på fastlandssidan av Väddöviken som tar dig upp mot Grisslehamn och vidare ut i den vackra Singöfjärden och Stockholms nordligaste skärgård med Ålands hav.

Ortala by har sitt ursprung i medeltiden, vilket framgår av runstenen norr om Sjöhagen. Söder om Ortala by anlades ett kronobruk med vallonsmide på 1600-talet. Ortala omfattade på den tiden ett mycket stort område av Roslagen. Ortala Bruk brändes ner under rysshärjningarna men återuppbyggdes för att åter vara i bruk fram till 1878.

ÄLMSTA
Tlll Älmsta Centrum är det cykelavstånd med endast 4,5 km och där har du ett stort utbud av butiker, bland annat finns en stor livsmedelsaffär med tillhörande spelbutik och café, ett bankkontor, restaurang, ett möbelvaruhus, en järnhandel, försäljning av fritidsbåtar och ett apotek. Väddö Gårdsmejeri har fått utmärkelser för sin verksamhet och har besökts av kungaparet. I mejeributiken kan man inhandla de lokala produkterna som ostar och ekologiskt kött m.m. Bondens Glasskalas och Bondens burgare är ett välbesökt och uppskattat utflyktsmål med mängder av glass och hamburgare. Glassen tillverkas lokalt på gården! Kröhns trädgård är även det värt besök- en välsorterad handelsträdgård med växtförsäljning samt inredningsbutik. Friskis och Svettis har lokal vid brofästet.

VÄDDÖ
Väddöbygden ligger 35 km norr om Norrtälje vid Ålands hav. Väddö Kanal och Väddöviken skiljer ön från fastlandet. Ön har cirka 3 000 permanentbostäder och drygt 8 000 fritidshus. Väddöbygden sträcker sig från Singö i norr till och med Arholma i söder. Näringslivet på ön är till stor del beroende av sommarturismen i form av båtresenärer och fritidsboende, samt av jakt och fiske.

GRISSLEHAMN
På Väddös norra spets, 11 mil från Stockholm, där himmel möter hav, ligger Grisslehamn som är ett gammalt fiskeläge vid Ålands hav. I den yttre hamnen finns ännu idag yrkesverksamma fiskare och fiskaffär som har öppet året runt. Här finns också Eckerölinjens färjeläge för trafiken mellan Grisslehamn och Eckerö, Sveriges närmaste väg till Åland.
Hotell Havsbaden har elegant spa och uppskattad resaurang.
Grisslehamn är en riktig sommarpärla med många anordnade evenemang. I hamnen kan man strosa runt och besöka sommarbutiker med kläder och designade smycken m.m. Man kan köpa choklad från Singö i presentbutiken eller färsk fisk vid sjöbodarna. Mysiga fik finns, bland annat vid Albert Engströmgården. Där finns även guidade turer som handlar om Engströms liv. Vid Albert Engströms skrivarstuga, som är placerad på en bergsklippa har man vidsträckt utsikt över Ålands Hav.

Varje år anordnas Postrodden, som är ett välbesökt evenemang där man tävlar i rodd till minne av den forna postgången. Tävlingens syfte är att värna om allmogebåtskulturen och att befrämja sportsmannaanda och sjövett.

HALLSTAVIK
Här finns också en egen centrumkärna med flertal butiker och fik. För barn så är Hallstaviks utomhusbad ett måste under sommaren!

RENOVERINGAR

-Utbyggnad/tillbyggnad 2000-2002
-Ny värmepump för jordvärme 2013
-Altaner 2015
-Badrum/Tvättstuga 2016
-Ugn 2018
-Frys 2021
-Braskamin 2021
-Kyl 2022
-Nytt avlopp 2022
-Tvättmaskin 2022
-Köksfläkt 2022

Fakta
 • Objekttyp: Gård
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla
 • Tak: Tegel
 • Byggnadsår: 1909 Ombyggt 2004
 • Fasad: Trä
 • Fönster: 2-glas/isolerglas
 • Stomme: Trä
 • Grundläggning: Torpargrund
 • Bjälklag: Trä i den gamla delen och betong i den nya
 • Uppvärmning: Vattenburet system med jordvärmepump
 • Vatten: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp nytt 2022
 • Tomtareal: 62192 m²
 • Taxeringskod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd
 • Pantbrev: 3 425 500 Kr
 • Fastighetsbeteckning: Ortala 4:17
Driftkostnad / År
 • El: 30 000 Kr
 • Renhållning: 5 000 Kr
 • Försäkring: 10 000 Kr
 • Totalt: 45 000 Kr
Energideklaration
 • Energideklaration: Utförd
Tomt
 • Det är två olika fastighetsbeteckningar: Ortala 4:17 (2 292 kvm) samt Ortala 4:33 (59 900 kvm) Förvärvstillstånd krävs, men detta ombesörjer mäklaren.

Intresseanmälan

Instagram